FIFA-boss: Umuligt at stoppe matchfixing

Præsidenten for det internationale fodboldforbund tror ikke på, at fodbolden kan komme svindlerne til livs

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Denne uge har budt på flere sager om matchfixing, og nu blander præsidenten for det internationale fodboldforbund (FIFA), Sepp Blatter, sig i debatten.

- Fodbold er et spil, og i spil er der altid nogen, der snyder. Svindlerne bliver aldrig stoppet, siger Sepp Blatter torsdag.

Han rejser i øjeblikket rundt i Afrika i forbindelse med Africa Cup of Nations, og torsdag forholdt han sig til den omfattende offentliggørelse tidligere på ugen af det europæiske politisamarbejde Europols arbejde omkring hundredvis af mistænkelige fodboldkampe.

Se også:

Se også: FIFA opretter hotline mod matchfixing

Europol-chef Rob Wainwright fortalte, at 425 dommere, spillere og andre aktører er mistænkt for at være involveret i snyderiet, og at man har kig på kampe i mere end 15 lande.

Og selv om Europol fortalte, at politiet nu har afsløret en organiseret kriminel gruppe i Asien, som står bag matchfixingen, er det ifølge Sepp Blatter som regel meget, meget svært at få fat på bagmændene.

- Vi ved, at der er kampe, som er manipuleret, og vi ved også, at det er meget, meget svært at få fat i bagmændene og svindlerne.

- Dette er alvorligt. Hvis kampe er fixet, vil interessen for at se fodbold forsvinde, siger Sepp Blatter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere