Milton får Lundbergs Pris

FODBOLD: Danmarks bedste dommer hædres på lørdag ved Gåsetårnet

Han har i mange år været Danmarks bedste dommer, og det er der selvfølgelig også en del, der har fortalt ham.

På lørdag får han igen et bevis på, at han gennem nogle år har været noget særligt på alverdens fodboldbaner.
Det er selvfølgelig Kim Milton, der er tale om.

Den lange danske FIFA-dommer er nemlig af komiteen bag Lundberg- prisen udpeget som dette års pristager - den 14. i rækken af tidligere kendte notabiliteter i dansk og udenlandsk fodbold.
En af de største danske idrætspersonligheder i det 20.

århundrede, Knud Lundberg, døde for nylig, men hans holdninger og hans pris lever videre. Den er opkaldt efter den gamle fodbold-troldmand som en anerkendelse af hans livslange indsats som spiller, forfatter og debattør.

'Legen er kun sjov, hvis man tager den alvorligt,' var et af Lundbergs mottoer, og det lever årets prismodtager Kim Milton til fulde op til.

VERDENSBERØMT

Det kan være et utaknemmeligt job at være dommer. Den sorte mand bliver let genstand for spillernes og ikke mindst publikums frustrationer.

Alligevel har mænd som Kim Milton fortsat deres arbejde af kærlighed til og interesse for fodbolden. De er gjort af et stof, der i sin tid var med til at støbe fodboldens fundament.

Kim Milton blev 'verdenskendt', da han ved VM i Frankrig for fire år siden viste det røde kort over for Englands superstjerne David Beckham i en kamp mod Argentina.

Den danske dommer måtte lægge ryg til meget efter det røde VM-kort. Lige som han også måtte lægge ryg til en reklamekampagne for gratis synsprøver i en brillekæde efter sidste års DM-finale mellem FC København og Brøndby.

En fodbolddommer vil altid lave fejl, men Kim Milton kan se tilbage på en lang flot karriere præget af store dommerpræstationer, hvor han med sin fairness og humor får legen og spillet til at glide - og så var han den dansker, der nåede længst ved VM i Japan og Sydkorea for et par måneder siden.

Prisen overrækkes i forbindelse med den traditionsrige Morten Olsen Cup, som på lørdag løber af stablen i Vordingborg.

Finalen spilles på en bane ved Gåsetårnets fod, hvor selve prisoverrækkelsen også finder sted. Nemlig på Sydsjællands Museums terrasse, der i øjeblikket har udstillingen 'Fra lilleput til landstræner - om dansk fodbold gennem et halvt hundrede år'.

14. GANG

Når fodbolddommer Kim Milton på lørdag i Vordingborg får overrakt Lundberg-prisen, bliver det 14. gang, at denne kåring finder sted.

De første 13 prismodtagere har været:

Peter Mikkelsen, Kim Vilfort, Thomas Helveg, Flemming Povlsen, Jean- Marc Bosman, Michael Laudrup, Martin Jørgensen, Svend Aage Ringbæk, René Henriksen, Tommy Troelsen, Per Bjerregaard, Claus Jensen og Tage Nothlev.
Lundberg-prisen blev indstiftet i 1992 af Knud Lundberg under mottoet - 'Legen er kun sjov, hvis man tager den alvorligt'.

Prisen gives til 'en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme fodboldens fornemste værdier ud over kamp og konkurrence - nemlig leg og fairness'.

Kåringen foretages hvert år i en klub i provinsen, der påtager sig at arrangere Morten Olsen Cup. En turnering for spillere og journalister, der ikke længere kan løbe solen sort, men forstår at nyde både den og spillet.
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen