Hoyzer slipper for fængsel

FODBOLD: Anklageren i sagen mod den tyske fodbolddommer kræver betinget fængselsstraf

Robert Hoyzer modtog godt en halv million kroner og et tv for at manipulere med udfaldet af ni kampe. (Foto: AP)
Robert Hoyzer modtog godt en halv million kroner og et tv for at manipulere med udfaldet af ni kampe. (Foto: AP)
Den centrale figur i den store tyske skandale om aftalt spil, Robert Hoyzer, slipper formentligt for en tur bag tremmer. Anklagemyndigheden kræver således kun en straf på betinget fængsel.

Hoyzer og fire medskyldige sidder på anklagebænken i en sag om aftalt spil til en værdi af 15 millioner kroner. Torsdag falder dommen, og meget tyder på, at kun bagmanden, kroaten Ante Sapina, og den tidligere dommer Dominik Marks skal bag tremmer.

Anklageren Hans-Jürgen Fätkinhäuer kræver Sapina fængselt i to år og 11 måneder. Han har allerede afsonet ni måneder. Hans to brødre, der også er blandt de anklagede, kræves idømt en betinget straf på mindst et års fængsel. Marks kræves fængslet i to år.

Der er tale om relativt milde domme i forhold til Hoyzer og Sapina, hvilket skyldes, at de begge har tilstået og givet grundige forklaringer til politiet. Især Hoyzer har været en vigtig brik i efterforskning.

Hoyzer skulle have modtaget penge og manipuleret med udfaldet af ni kampe. Det gav Ante Sapina en gevinst på omkring 15 millioner kroner. Han har i retten forklaret, hvordan han kendte mange spillere i lavere fodboldrækker, der var parate til at spille dårligt, lave straffespark eller lade sig udvise for penge. Hoyzer modtog godt en halv million kroner og et fjernsyn for at dømme forkert i kampene.