Egypter suspenderet efter islamisk jubelscene

Egyptisk fodboldspiller er suspenderet fra turnering i Marokko. Han fejrede scoring med islamisk tegn

Al Ahly har suspenderet Ahmed Abdul Zaher. (Foto: AP)
Al Ahly har suspenderet Ahmed Abdul Zaher. (Foto: AP)

Diskussionen om sammenblanding af sport og politik har fået nyt brændstof i Egypten, hvor den særlig cocktail endda også har fået en religiøst dosis.

Det er fodbold, det gælder, og det drejer sig om klubben Al Ahly.

Klubbens ledelse har besluttet at suspendere spilleren Ahmed Abdul Zaher fra holdet, når det i næste måned skal til Marokko og deltage i verdensmesterskabet for klubhold.

Kilder i Kairo, Egyptens hovedstad, siger, at det skyldes, at Zaher søndag fejrede en scoring i en kamp mod Orlando Pirates fra Sydafrika i Kairo ved at vise det særlige fire-fingertegn.

Tegnet, der på arabisk kaldes Rabaa (fire), sættes i forbindelse med militærets indgriben over for tilhængere af den afsatte islamiske præsident i Egypten Muhamed Mursi den 14. august på pladsen Rabaa al-Adawiya i hovedstaden.

Klubledelsen siger, at dens beslutning om at suspendere ham fra turneringen i Marokko bliver bekræftet af klubbens bestyrelse tirsdag.

Sagen har også været højere oppe i systemet. Taher Abu Zeid er Egyptens sportsminister, og han siger i en erklæring, at han venter, at Egyptens fodboldforbund vil suspendere Abdul Zaher og give ham en bøde.

Kilder i Kairo siger, at en anden Al Ahly-spiller missede medaljeoverrækkelsen efter søndagens kamp, der betød, at Al Ahly vandt det afrikanske mesterskab.

Denne spiller hedder Mohamed Aboutrika og er også kendt for at være islamisk sympatisør.

Ifølge kilderne kom han for sent, da han forgæves ledte i sit skab efter en trøje med tallet 72 på.

Det skulle repræsentere antallet af mennesker, der blev dræbt under sammenstød på et fodboldstadion i februar 2012 i Port Said.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere