Ukendt dansker jagtes af store klubber

Alexander Scholz er jaget vildt i Fodboldeuropa, og selv føler han sig også helt klar til at tage næste skridt i sin karriere

Alexander Scholz jubler over sin scoring i den belgiske pokalfinale (Foto: ZUMA Press)
Alexander Scholz jubler over sin scoring i den belgiske pokalfinale (Foto: ZUMA Press)

Den belgiske klubtrio Anderlecht, Standard Liege og Genk vil have Lokerens danske midterforsvarer Alexander Scholz, men de får kam til deres hår af FC Basel og klubber fra Tyskland, Italien og Rusland.

Efter godt og vel halvandet år i Lokeren er 21-årige Scholz gået fra at være total ukendt til en profil i den belgiske række med mod på større opgaver, og nu peger det i retning mod et sommerskifte. Således siger træner Pater Maes, at hvis der er nogen, der forlader Lokeren efter sæsonen, så er det Scholz, og det har han godt bemærket.

- Det kunne jo godt lyde som om, de gerne vil sælge mig, og det betyder i hvert fald, at de er åbne overfor det. Jeg tager det hele, som det kommer, og jeg vil gerne koncentrere mig om de sidste fire kampe i sæsonen, og derefter vil jeg sætte mig ned og kigge ordentlig på, hvad der er af muligheder. Jeg føler mig klar til et klubskifte i løbet af sommeren - både personligt og fodboldmæssigt. Og så vil det også gavne mig i forhold til mine chancer for at komme på det danske landshold, siger Alexander Scholz til tipsbladet.dk.

Se også: Dansker blev belgisk pokalheltSe også: Belgiens hotteste dansker: Er lykkelig

Drømmedestinationen vil han ikke ud med, men interessen fra Tyskland har han noteret sig, og idet han er født som tysk statsborg, er det oplagt, at Bundesligaen er en drøm for forsvareren, der i dag har dansk pas. Omvendt vil der være en fordel i at komme til en anden belgisk klub.

- Der er ikke noget land, jeg som sådan foretrækker. Det kommer jeg mere an på klubben og hele pakken. Det positive ved at komme til en større belgisk vil være, at jeg har slået mit navn fast her, og at alle respekterer mig for det, jeg har opnået. I en ny liga vil jeg skulle starte forfra, men det har også sine fordele, og ingen vil jo sige nej til Bundesligaen.

- Jeg tager det kun positivt, at jeg bliver sat i forbindelse med andre klubber, og det er ikke noget, der stresser mig. Jeg ved godt, der er mange klubber ude og kigge på vores kampe, men jeg skal koncentrere mig om at levere på et højt niveau i de sidste fire kampe, hvis de klubber skal blive konkrete i deres interesse. Det er det, jeg har fokus på, siger Scholz.

Alexander Scholz har fortsat sin debut på A- og U/21-landsholdene til gode. Han har spillet fire kampe for U/19-landsholdet.

Se også: Alexander Scholz har landsholdet som ambitionSe også: Dansker gør indtryk på belgiske storklubber

0 kommentarer
Vis kommentarer