Annonce:
Annonce:

Nu straffer UEFA de rige: Chok-bøder til City og PSG

De to storklubber står til bøder på 450 mio kroner for brud på de finansielle fairplay-regler. Klubberne må kun bruge 21 spillere i Champions League næste sæson - og bøderne kan blive større!

Sergio Aguero scorer det første City-mål på Goodison Park forleden - nu må han og klubben se i øjnene, at Manchester City bliver ramt af voldsomme UEFA-sanktioner for brud på de finansielle fairplay-regler. (Foto: PA)
Sergio Aguero scorer det første City-mål på Goodison Park forleden - nu må han og klubben se i øjnene, at Manchester City bliver ramt af voldsomme UEFA-sanktioner for brud på de finansielle fairplay-regler. (Foto: PA)
Annonce:
Følg Fodbold

Manchester City står til en regulær økonomisk røvfuld - udstedt af UEFA.

Den engelske titel-bejler står ifølge The Guardian til en bøde på 60 mio. euro (ca. 450 mio. kroner) for at have forbrudt sig mod UEFA's regler om finansiel fair play. Som om det ikke er nok, bliver klubben også tvunget til at skære Champions League-truppen ned fra de normale 25 til blot 21 spillere i den kommende sæson.

Bøden kan dog afdrages over tre år...

Klubben skal også checkes, så lønbudgettet næste år i Champions League ikke overstiger det, klubben havde i denne sæson.

Vanvid: Vil smide 1,5 milliard for Messi

Annonce:

Klubben har kæmpet en lang, sej og åbenlyst også forgæves kamp med UEFA om at få modereret de krav, UEFA fra 2011 har stillet for at komme 'økonomisk doping' i europæisk fodbold til livs. Det samme gør sig gældende for en anden arabisk ejet klub, fransk PSG, der også bliver sanktioneret heftigt af UEFA ifølge det engelske medie.

Klubberne på UEFA's sorte liste har til slutningen af denne uge til at nå en aftale med UEFA om sanktionerne. Men netop City og PSG er de to af en halv snes klubber, der er længst fra at nå til enighed med det europæiske forbund.

Hvis klubberne ikke indgår kompromiser med UEFA, risikerer de at blive mødt af endnu blodigere sanktioner, når et panel senere vil fastsætte de straffe, klubberne skal idømmes.

Derfor skal engelsk bundhold spille europæisk

Manchester City har logisk nok kæmpet for en kraftig reduktion i den økonomiske straf - samme dag, rygtejunglen kan trompetere budskabet ud om, at klubben er klar til at smække halvanden mia. kroner på disken i Barcelona for Lionel Messi...

Den hårdeste straf både sportsligt og økonomisk er udelukkelse fra deltagelse i Champions League, men Michel Platini sagde i april, at han ikke forventede, det ville ske - denne gang...

Annonce:

Såvel Manchester City og PSG skal være raget uklar med UEFA over det finansielle fairplays regler om sponsorship i forbindelse med klubbernes ejere. Abu Dhabi-ejede City får årligt sprøjtet 40 mio. pund ind via en sponsor-aftale med Etihad Airways, mens Qatar-ejede PSG har en tilbagedateret aftale med Qatar Tourist Authority, som skulle have en værdi af helt op til 165 mio. pund pr. år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: