Laudrup dropper tro følgesvend

Erik Larsen har været Laudrups tro følgesvend i trænerkarrieren, men han kommer ikke med til Qatar

Michaels Qatar-skifte er godt for tegnedrengen, men skidt for karrieren, lyder dommen i 'VM Med Attitude'.

De startede samarbejdet for små 10 år siden, da Michael Laudrup var cheftræner i Brøndby.

Siden har de arbejdet tæt sammen i både Getafe, Spartak Moskva, Mallorca og Swansea.

Men nu er det for en stund slut.

Michael Laudrup tager ikke chefscouten Erik Larsen med Qatarklubben Lekhwiya.

Det bekræfter Erik Larsen overfor Ekstra Bladet.

 Se også: Advarer Laudrup: Arabere er lunefulde

- Michael har meddelt mig, han ikke har brug for scouting i sit nye job, fastslår Erik Larsen overfor Ekstra Bladet.

- Det er jo ikke mig, der bestemmer det, men det er suverænt Michaels afgørelse. der findes ingen garantier i den her branche. Fodbolden forandrer sig, og det skal man være indstillet på. Ellers får man dårlige nerver, fastslår han.

Landsholdsfodbold - 1. jul. 2014 - kl. 09:55 Tøfting: Tag pengene og løb, Laudrup!

Scouting siden 1998
Erik Larsen har været scout siden 1998. Han startede i Lyngby, hvor han også havde en aktiv karriere. Siden arbejdede han som scout for et svensk advokatfirma, inden han slog pjalterne sammen med Michael Laudrup og startede som scout i Brøndby.

Han har de seneste år beklædt jobbet som chefscout i både Getafe, Spartak Moskva, Mallorca og senest i Swansea, hvor han var med til at skaffe spillere til Michael Laudrup.

Erik Larsens skarpe scoutingøje har betydet, han har hentet flere profiler. Erik Larsen hentede Michu for beskedne 15 mio. kr. i Rayo Vallecano til Swansea. Han blev en stor succeshistorie den første sæson i Premier League, hvor han var en af ligaens største profiler. Det var også Erik Larsen, der spottede Jonathan de Guzman, der har været med Laudrup og Larsen i både Mallorca og Swansea.

 Se også: Laudrup: Rusland var nok en fejl

Erik Larsen bor stadig i England efter fyringen fra Swansea i februar. Han forventer, at familien i fremtiden får base i Danmark, men ved ikke, hvor han havner.

- Hvad der skal ske, ved jeg ikke. Men jeg vil meget gerne blive ved med at arbejde i fodboldmiljøet. Jeg føler, jeg har en del at bidrage med, fordi jeg efterhånden har fået et stort, internationalt netværk. For mig er ingen projekter for store eller for små. Det handler for mig om, at man skal tage det alvorligt og mene noget med tingene. Så er jeg også klar, siger Erik Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer