Annonce:
Annonce:

Tyske verdensmestre og CL-klubber satser på dansk opfindelse

Dansk firma bag avanceret træningsmaskine i gang med at erobre toppen af europæisk fodbold. Se den i Farum i weekenden, når FCN møder Brøndby

Annonce:
Følg Fodbold

Der var engang, hvor det eneste, man behøvede til en rask omgang fodboldtræning, var en bold, to mål og en græsplæne.

Men de dage, hvor høje knæløft, ti ture rundt om banen og en hurtig omgang spil til to mål til sidst var nok til at skabe vindere, er for længst forbi.

I stedet har teknologien og maskinerne i stigende grad indtaget træningsanlæggene ude i den store fodboldverden.

I Borussia Dortmund har de i længere tid benyttet den såkaldte 'Footbonaut', hvor en spiller i en ca. 15 kvadratmeter stor boks skal sende bolden det rigtige sted hen, når den bliver sendt afsted fra otte forskellige retninger.

I Manchester United har Louis van Gaal fået installeret kameraer på træningsbanen, så spillernes daglige indsats kan evalueres, men det er ikke kun i det store udland, at maskinparken indtager fodboldbanerne.

Europas storklubber vilde med dansk vidunder-maskine

Annonce:

FC Nordsjælland har som den første superliga-klub valgt at investere i den dansk-producerede 'Ball Training Machine, der bliver benyttet af såvel førsteholdsspillere som juniorer.

Maskinen er en avanceret boldkanon, der kan programmeres til snart sagt enhver øvelse.

- Boldkanonen er selvfølgelig velegnet til  målmandstræning, men alle trænere der arbejder med talenter vil have fantastisk gavn af maskinen til specialtræning af alle typer af spillere, både forsvarere, midtbanespillere og angribere. Det er en utrolig god mulighed for at coache spilleren, når man træner, fordi maskinen er fjernbetjent. Maskinen er også velegnet til at få den fysiske træning lavet med enten afslutningsøvelser eller forsvarsøvelser, fortæller FCN's assistenttræner John Bredahl.

Og allerede i weekenden kan alle og enhver få syn for sagn, når nordsjællænderne viser deres nyeste indkøb frem i pausen af hjemmekampen mod Brøndby.

Annonce:

- Jeg håber, at de andre danske klubber kommer ud og ser maskinen. I udlandet har de fået øjnene op for den, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bruge den til, lyder opfordringen fra Amedeo Seker, der er ansvarlig for salget af 'Ball Training Machine'.

Det er dog ikke kun i Danmark, at maskinen, der netop er kommet i en ny version, er efterspurgt.

TV: Se Schmeichel teste dansk vidunder-maskine

Målmandstræneren hos de nykårede tyske verdensmestre, Andreas Köpke, har allerede meddelt, at den skal stå på det tyske forbunds nye træningsanlæg, og klubber på Champions League-niveau i Spanien, Tyrkiet og Holland - blandt andre selveste Ajax - såvel som klubber i blandt andet Dubai er begyndt at sende ordrer.

Senest har den tyrkiske storklub Fenerbahce købt en maskine, så Diego og de andre stjerner kan optimere teknikken.

Annonce:

- Vi har købt maskinen, fordi vi ønsker at være en del af eliten, og vil følge udviklingen i moderne fodbold. I Fenerbahce gør vi meget ud af den tekniske og individuelle træning, så vi har stor glæde af maskinen, siger tyrkernes sportsdirektør Hasan Çetinkaya, der med garanti ikke bliver den sidste kunde i den danske butik.

Du kan læse meget mere om 'Ball Training Machine' her

Øverst i artiklen kan du se FC Nordsjællands Patrick Mtiliga fortælle om maskinen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: