Blatter bekræfter: Vil fortsætte som FIFA-præsident

Sepp Blatter ønsker at forsætte som præsident for fodboldens øverste organ.

Sepp Blatter (Foto: AP)
Sepp Blatter (Foto: AP)

78-årige Sepp Blatter meddeler nu, at han er klar til at fortsætte som præsident for fodboldens øverste organ, FIFA. Den schweiziske fodboldleder har ifølge nyhedsbureauet AP således bekræftet, at han agter at stille op til det kommende præsidentvalg for at fortsætte i en ny fire-årig periode.

Da Blatter i 2011 blev genvalgt som FIFA-præsident, slog han fast, at denne embedsperiode ville blive hans sidste, men nu ser det altså ud til, at schweizeren fortsætter på posten alligevel.

Der har tidligere været spekulationer fremme om, hvorvidt UEFA-præsident Michel Platini ville stille op mod Sepp Blatter, men det har franskmanden siden hen afvist at gøre.

Sepp Blatter har været præsident for FIFA siden 1998, hvor han på kontroversiel vis vandt over den svenske UEFA-præsident Lennart Johansson. Siden da er Blatter blevet genvalgt tre gange og har altså stået i spidsen for organisationen i 16 år.

Det forventes, at Sepp Blatter formelt vil annoncere sit kandidatur til præsidentposten ved et møde med FIFA's Executive Comitee den 25.-26. september.

Det er ingen overdrivelse at konstatere, at Sepp Blatter ikke har været så populær en skikkelse i løbet af sin tid som FIFA-præsident - blandt andet på grund af beskyldninger om korruption samt den på alle måder mærkværdige placering af VM i 2020 i Qatar.

0 kommentarer
Vis kommentarer