Annonce:
Annonce:

Storklubber til møde i UEFA: Skal Real Madrid og Manchester United straffes?

UEFA har inviteret europæiske topklubber til et møde, hvor der skal kigges nærmere på, hvordan Financial Fair Play-reglerne kan forbedres

Real Madrid har en enorm gæld, men kan alligevel hente den ene store stjerne efter den anden - er det financial fair play, spørger andre storklubber (Foto: AP)
Real Madrid har en enorm gæld, men kan alligevel hente den ene store stjerne efter den anden - er det financial fair play, spørger andre storklubber (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Manchester City og Paris Saint Germain måtte tidligere på året tage imod en bøde fra UEFA på over 450 millioner kroner, fordi de havde overtrådt UEFAs Financial Fair Play-regler.

Nu er de to klubber - samt flere andre europæiske topklubber - blevet inviteret til et møde, som UEFA afholder, hvor der netop skal kigges nærmere på FFP, og hvor der skal lægges op til debat omkring, hvordan reglerne kan forbedres. Og her kan gældsreglerne blive et af de emner, som bliver taget op.

FIFA er klar med banebrydende transfer-forslag

FCK og Esbjerg får millioner fra City og PSG

Manchester City og Paris Saint Germain er nemlig ikke tilfredse med, at de skal straffes for, at have ejere som er i stand til at dække klubbernes underskud, mens klubber som Real Madrid og Manchester United ikke bliver straffet for at have en stor gæld.

Annonce:

- Vi har et bæredytigt projekt her i Manchester City. Vi har ingen gæld. Vi bruger ikke en eneste krone på renter. Fra mit synspunkt, så er det en bæredygtig model, men vores venner i UEFA ser ud til at have en anden mening. De har deres mening, vi har vores, har Manchester Citys bestyrelsesformand, Khaldoon al-Murabak tidligere udtalt.

Rival til City: Er det sådan, I vil omgå reglerne?

Så faldt UEFA's hammer: Megastraffe til City og PSG

Men med UEFAs indkaldelse til FFP-mødet lægger UEFAS generelsekretær, Gianni Infantino, op til, at netop gældsreglerne er et område, der kan blive kigget nærmere på.

- Spørgsmålet om gæld er bestemt noget, som kan blive bragt på bane, siger UEFAs generalsekretær, Gianni Infantino til The Guardian.

- Vi mener ikke, at det kun er os, som har svarene til, hvordan vi skaber den bedste løsning. Financial Fair Play bør justeres, som tiden går, så det passer ind i den tid, som vi lever i.

Annonce:

- Tiden var en anden i 2008, da vi startede med at diskutere financial fair play, end den er i dag. Vi har vundet den første kamp for financial fair play, som gik ud på at få stabiliseret udgifterne og sætte en stopper for den økonomiske udvikling, som fodbolden var på vej mod, siger han.

Casper er Manchester Uniteds hemmelige dansker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: