Fans går amok over målet - og Zlatan skuffer ikke

Svenskeren viste med både mål og kommentarer, at han stadig er Zlatan

Selvfølgelig skulle Zlatans mål nummer 500 blive et af hans mest spektakulære. Se det her - igen og igen. (Video: AP/SNTV)

#Zlatan500

Hvis du går langt udenom Twitter og i øvrigt ikke følger fodbold særligt tæt, er det tvivlsomt, om du aner, hvad ovenstående betyder.

Vi andre er i ekstase.

Uanset om man elsker eller hader Zlatan Ibrahimovic, uanset om man i bund og grund er fløjtende ligeglad med, at han er god (stadigvæk), er svensker eller irriterende at høre på, så var det mål, han scorede i weekenden mod Toronto godt.

Og enestående.

Og så var det hans mål nummer 500 i karrieren.

Så giver hashtagget nok mere mening.

Du kan i øvrigt se det i tv-klippet herover. Hvis ikke: Zlatan modtager bolden med ryggen til mål, vender sig med siden til, hæver højrepoten op til menneskehøjde, drejer foden, rammer bolden med knopperne, og puffer den i mål.

Godt nok endte Los Angeles Galaxy og Zlatan at tabe kampen 5-3, men målet skiller sig ud og bliver med sikkerhed det eneste fra den kamp, folk fremover vil huske.

Det er spektakulært, anderledes og så typisk Zlatan. Som hans mål mod Italien ved EM i 2004 eller scoringen i PSG, hvor han jublede, inden bolden var i mål eller målet med hælen i Ajax-trøjen eller...ja...

Og selvfølgelig havde han noget at sige om målet.

- Jeg er glad på Torontos vegne, fordi de vil blive husket som mit 500. offer, kom det med vanlig arrogance og humor fra den 36-årige svensker.

- Jeg mener, jeg synes selv, at det er fantastisk. Jeg har sandsynligvis scoret flere mål, end de andre spillere på banen har kampe tilsammen. Selvfølgelig. Det er stort.

- Jeg er ikke klar over, hvor mange der har scoret 500 mål i karrieren, men jeg er en af dem, og det ville da være mere rart, hvis vi vandt kampen, men stadigvæk...jeg gjorde det, så der er ingen grund til at skjule sig, sagde han.

Og folk verden over er gået helt i selvsving over målet. Fra Galaxy-fans til Toronto-fans (!) til tidligere klubber, tidligere holdkammerater, Zlatan selv (selvfølgelig) og en masse andre. Et udpluk:

Målet er Zlatans nummer 17 i denne sæson for Los Angeles Galaxy.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time