Barcelona overhaler Manchester United

FC Barcelona er efter sidste sæsons pokalhøst nu tæt på også at sætte Real Madrid til vægs på pengeliste

FC Barcelona er nu kun bagved ærkerivalerne fra Real Madrid på pengelisten. (Foto: Efe)
FC Barcelona er nu kun bagved ærkerivalerne fra Real Madrid på pengelisten. (Foto: Efe)

Sidste sæsons Champions League-mestre fra FC Barcelona er en af bare tre europæiske fodboldklubber med en omsætning højere end 500 millioner euro.

Klubben, der også vandt det spanske mesterskab og pokalturneringen i sæsonen 2014/15, springer op på andenpladsen på konsulentfirmaet Deloittes Football Money League, der rangerer klubberne efter omsætning.

Førstepladsen indtages fortsat af Real Madrid. Derefter følger Barcelona, der har skubbet Manchester United ned på tredjepladsen.

Det er 11. år i træk, at Real Madrid er nummer et på listen.

Se også: Barcelona pokal-sejrede uden Messi og Suarez

Sidste sæson øgede klubben sin omsætning med 22,7 millioner euro til i alt 577 millioner euro. Men Barcelona har førstepladsen i sigte. Klubbens indtægter er steget med 76 millioner euro til nu 560,8 millioner euro.

- FC Barcelonas præstationer på banerne i sæsonen 2014/15 er blevet omsat til finansiel succes, siger Dan Jones fra Deloittes Sport Business Group.

- Omsætningen vokser på tværs af hele forretningen. Fra kampdage, tv-rettigheder og den kommercielle del, konstaterer han.

Se også: Eriksen sender Schmeichel ud af FA Cup'en

FC Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, sagde i et interview med Financial Times i december, at klubben stræber efter at blive den første til at nå en omsætning på over én milliard euro.

Målet skal opfyldes inden udgangen af 2021 og omfatter blandt andet en renovering til 600 millioner euro af hjemmebanen Camp Nou samt en øget international satsning, der skal øge de kommercielle indtægter.

Ud over de to spanske giganter er der fem engelske klubber blandt de ti klubber med den største omsætning.

De tre øvrige klubber er de tyske mestre fra Bayern München, de franske mestre fra Paris Saint-Germain samt sidste sæsons vindere af den italienske Serie A, Juventus.

 Se også: Messis skattesag begynder snart: Risikerer fængsel

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere