Beckhams mails hacket: Nu ruller skandalen i England

Hvorfor ville David Beckham egentlig hjælpe verdens ildestedte børn gennem Unicef? En lækage sætter alvorlige spørgsmålstegn ved stjernen

David Beckham kan ikke kalde sig Sir David. Spørgsmålet er, om han nogensinde får lov til det...(Foto: All Over Press)
David Beckham kan ikke kalde sig Sir David. Spørgsmålet er, om han nogensinde får lov til det...(Foto: All Over Press)

Gennem størstedelen af sin karriere har David Beckham arbejdet hårdt for verdens udsatte børn gennem Unicef og sin fond '7'.

Han donerede blandt andet hele sin løn, da han var i Paris Saint-Germain, til arbejdet.

Og arbejdet er fortsat med ufortrøden styrke, efter karrieren er slut.

Men spørgsmålet er præcis, hvorfor David Beckham har gjort det - og hvorfor der er blevet gjort så stort et nummer ud af det gennem årene.

Spørgsmål og tvivl har meldt sig, fordi Football Leaks - fodboldens svar på Wiki Leaks - har offenliggjort hackede e-mails, som David Beckham har skrevet og modtaget gennem en årrække.

Og det er ikke behagelig læsning. Specielt ikke for Beckham og Unicef.

Var det udelukkende for at hjælpe børn i nød verden over - eller var der en skjult dagsorden?

Det skriver flere medier i Europa, heriblandt L'Équipe og Le Figaro i Frankrig, Der Spiegel i Tyskland og Daily Mail i England.

'De satans penge er mine'
Skal man tro afsløringerne, skyldes en stor del af hans arbejde, at han har forsøgt at blive adlet af den engelske dronning Elizabeth II. Han blev adlet i 2003 og fik titlen OBE - Order of the British Empire. Men Beckham vil slås til ridder og kaldes 'Sir David', hvilket er en tand finere.

Hans tidligere chef i Manchester United, Alex Ferguson, er eksempelvis blevet adlet og er CBE - Commander of the Most Excellent Order of the British Empire, hvilket giver ham det lille fine 'Sir' foran...

Det bekræftes af lækagen, hvor en række e-mails skrevet af Beckham til blandt andre PR-rådgiveren Simon Oliveira kaster et knapt så flatterende lys over ham.

Oliveira opfordrede ham på et tidspunkt til at donere en million dollars til en storstilet Unicef-middag i Shanghai.

David Beckham har arbejdet for Unicef i mange år - her ses han i 2009 i Cape Town med treårige Sesiphi, der som følge af det ihærdige arbejde fra Unicef og organisationen Mothers2Mothers blev født uden at være smittet med HIV. (Foto: All Over Press)
David Beckham har arbejdet for Unicef i mange år - her ses han i 2009 i Cape Town med treårige Sesiphi, der som følge af det ihærdige arbejde fra Unicef og organisationen Mothers2Mothers blev født uden at være smittet med HIV. (Foto: All Over Press)
 

Men Beckham, der sammen med fru Victoria menes at være god for knap to en halv milliarder danske kroner, for i flint.

'Jeg vil ikke smide mine egne penge i den sag. At smide en million i den fond er...det er mine egne penge! Hvis der ikke var nogen fond, ville jeg jo selv kunne bruge de penge. De satans penge er mine!'

På et andet tidspunkt har han skrevet til Olveira: 'Medmindre det er et ridderskab, så fuck off'.

- Humanitære formål var bare et trin på vejen for at opnå personlige mål og for at styrke sit image, siger en unavngiven kilde tæt på Football Leaks ifølge Daily Mail.

David Beckham skal angiveligt have kaldt medlemmerne af den komité, der sætter navn på de få, der bliver adlet, for 'unappreciative cunts' - hvilket direkte oversat betyder 'utaknemmelige kusser'...fordi man havde undladt at udnævne ham til Sir David.

Fucking joke!
Til gengæld adlede man sopranen Katherine Jenkins i 2013, hvilket han ikke havde meget til overs for.

'Katherine Jenkins OBE for hvad? At synge til rugby (hun synger fast, når Wales spiller landskampe, red.), at tage ud til vores soldater samt tage coke? Fucking joke!', skrev Beckham med henvisning til, at hun tidligere har indrømmet at have taget kokain i fortiden.

'Det er en skændsel, for at være ærlig. Havde jeg været amerikaner, havde jeg modtaget et eller andet, der minder om for ti år siden...'

En talsperson fra Unicef har allerede udtalt, at man er klar over lækagerne og ser på dem.

Talspersoner har på vegne af Beckham pure afvist beskyldningerne og ifølge stort set alle engelske medier sagt, at Beckhams e-mails er blevet 'hacket og misbrugt'.

- Denne historie er baseret på forældet materiale, der er taget ud af kontekst fra hacket og manipulerede private e-mails. Det giver med forsæt et upræcist billede.

- David Beckham og Unicef har gennem 15 år haft et stærkt samarbejde. Fonden har samlet millioner af pund og hjulpet millioner af børn i nød verden over.

- David Beckham har doneret en betydelig mængde tid og energi og tilmed givet personlige donationer til fonden, og denne forpligtelse vil fortsætte længe endnu.

Afsløringerne har blandt andet fået den berømte tv-vært Piers Morgan op af stolen.

Han har tidligere plæderet for, at Beckham ikke skal adles yderligere.

Historien her er vand på Morgans mølle.

120 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere