Berørt landsholdsstjerne efter skatte-afsløring: Det er ikke fedt

Den tidligere VM-profil nægter ethvert kendskab til et selskab i Panama, som han kædes sammen med

Marc Rieper var professionel fodboldspiller 1988-2000 og optrådte for AGF, Brøndby, West Ham og Celtic samt det danske landshold med hvem han deltog i VM-slutrunden i 1998. (Foto: Kasper Løftgaard)
Marc Rieper var professionel fodboldspiller 1988-2000 og optrådte for AGF, Brøndby, West Ham og Celtic samt det danske landshold med hvem han deltog i VM-slutrunden i 1998. (Foto: Kasper Løftgaard)

Sammen med den tidligere landsholdskollega Brian Steen Nielsen oplevede Marc Rieper mandag at blive involveret i den verdensomspændende skattelæk-sag med rod i mellemamerikanske Panama.

Den tidligere forsvarsklippe står nævnt i de lækkede papirer, som en sammenslutning af medier verden over med tyske Süddeutsche Zeitung i spidsen har offentliggjort.

Rieper nævnes sammen med mere kendte personer som Lionel Messi, Jackie Chan og Vladimir Putin i de 11,5 millioner papirer, der er lækket.

Angiveligt skal Rieper i 2007 have oprettet selskabet Bolsover Corp. via advokatfirmaet Mossack Fonseca, mens Nielsen ifølge de lækkede papirer fik oprettet selskabet Ress Star Team Inc. på de Britiske Jomfruøer i Caribien.

Marc Rieper sendte Danmark på sejrskurs med sit mål til 1-0 mod Saudi Arabien ved VM i 1998. I 2007 var det pengene han sendte afsted (Foto: Lars Poulsen) Samfund Landsholdsstjerner afsløret i skattely

Ekstra Bladet var mandag aften i kontakt med Marc Rieper, der dog erkender, at han ikke er klar til at stå frem til interview.

I en sms forklarer han dog, at han ikke kan nikke genkendende til påstandene i de lækkede papirer.

- Jeg kan dog meddele, at jeg ikke har noget selskab nogen steder og aldrig har haft.

Hør mere om den kontroversielle sag her

Når der ikke bliver betalt skat af danske kroner, så lider fælleskassen et tab, som har konsekvenser for danskerne. Foto: Finn Frandsen Samfund Så mange danske milliarder er skjult i skattely

- Det selskab, der refereres til, har jeg intet kendskab til. De papirer, jeg har set, giver ingen mening. Der er intet, der på nogen måde henviser til at jeg nogensinde har haft kontakt med nogen i Panama eller andre steder, skriver Marc Rieper og slutter af med: - Det er ikke fedt.

Danmarks Radio har været i kontakt med Brian Steen Nielsen per telefon, men han afviser som Rieper ethvert kendskab.

- Jeg har ikke haft noget selskab overhovedet, siger Brian Steen Nielsen kortfattet.

Brian Steen Nielsen har spillet 66 landskampe for Danmark, Marc Rieper 61.

Samfund GRAFIK: Forstå Panama-finten på ét minut

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

183 kommentarer
Vis kommentarer