Bizar sponsor-aftale: Kina vil invadere Portugal

Klubber i den portugisiske anden division så ud til at få påtvunget kinesiske spillere, indtil fagforeningen stillede sig i vejen

Den tidligere topdommer Pedro Proenca er nu præsident for den portugisiske liga, og har har sagt god for Ledmans indtog i Portugisisk fodbold. (Foto: Salvatore Laporta / AP)
Den tidligere topdommer Pedro Proenca er nu præsident for den portugisiske liga, og har har sagt god for Ledmans indtog i Portugisisk fodbold. (Foto: Salvatore Laporta / AP)

Den portugisiske anden division har fået ny hovedsponsor.

Det kinesiske lys-firma Ledman har overtaget sponsoratet af ligaen, som fremadrettet skal hedde Ledman Proliga.

Men liga-navnet var ikke nok for Ledman, der også havde planer om at påtvinge de ti bedste klubber, at de skulle have en kinesisk spiller i startopstillingen.

Ledmans plan er at bruge den portugisiske anden division til at udvikle kinesiske talenter, men den portugisiske spillerforening stillede sig i vejen, skriver the Guardian.

De var utilfredse med, at kineserne ville blive valgt udelukkende for deres nationalitet og ikke deres meritter eller faktiske talenter.

Snu kinesere
Og så kunne man måske forestille sig, at Ledman ville acceptere spillerforeningens utilfredshed og rette ind.

Men lys-virksomheden, der også er hovedsponsor i den kinesiske liga, har alligevel planer om at sende tre assistenttrænere og ti spillere til den portugisiske liga.

Selv om de ikke kan tvinge holdene til at bruge spillerne, er ligaen ikke afvisende for udvekslingen af spillere og muligheden for, at Ledman betaler klubberne ekstra, hvis de benytter de kinesiske spillere.

Så selv om de ikke kan påtvinge klubberne at bruge kinesiske spillere, kan den økonomiske gulerod være så stor, at klubberne alligevel bider på.

Ledman skriver i en meddelelse på deres hjemmeside, at de er det første kinesiske firma, der går ind på det europæiske fodboldmarked.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere