Blatter dropper genvalg til IOC

Sepp Blatter stopper som præsident for FIFA til februar, og derfor dropper han allerede nu sit sæde i IOC

Sepp Blatter dropper Den Internationale Olympiske Komité. (Foto: AP)
Sepp Blatter dropper Den Internationale Olympiske Komité. (Foto: AP)

I slutningen af februar stopper Sepp Blatter som præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) som følge af de massive korruptionsanklager, der er blevet rettet mod forbundet.

Pladsen i front hos Fifa har også siden 1999 givet ham en plads i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), men det sæde dropper han allerede nu, da han vil skulle vælges for en ny otteårig periode.

Se også: Nyt angreb på Blatter: 'Han er en kannibal'

På et IOC-møde i Kuala Lumpur fortalte IOC-præsident Thomas Bach, at Blatter havde meddelt ham, at han ikke ønskede genvalg, da Blatter "ikke finder det passende at blive genvalgt for otte år vel vidende, at han skal stoppe efter syv måneder (hvor han stopper i Fifa, red.).

Foruden Blatter, der ikke selv var til stede i Kuala Lumpur, valgte også syv andre IOC-medlemmer at afstå fra at komme på genvalg.

Thomas Bach takkede alle otte for deres bidrag til Den Internationale Olympiske Komités arbejde.

Se også: DBU til Platini-kritikere: Hvem skal vi så stemme på?

Paradoksalt nok i forhold til anklagerne mod Fifa, så var Blatter med i en IOC-kommission, der gennemførte nye reformer i kølvandet på en bestikkelsesskandale omkring tildelingen af vinter-OL til Salt Lake City i 2002.

 Se også: Sydkoreaner vil kæmpe med Platini

3 kommentarer
Vis kommentarer