Annonce:
Annonce:

Blev forhadt under OL: Efter dette billede er det blevet endnu værre

Efter OL var der mange, der havde set sig sure på den amerikanske keeper, Hope Solo. Men nu er der skruet op for den hadefulde retorik

Hope Solo har både vundet OL og VM med landsholdet (Foto: AP)
Hope Solo har både vundet OL og VM med landsholdet (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Hope Solo er en kontroversiel kvinde, der ikke er bange for at gå i rette med nogen.

Hun er blevet arresteret for at tæske sin søster og nevø, hun har udleveret knaldende OL-atleter og i august fik hun seks måneders karantæne for et udbrud under OL efter nederlaget til Sverige.  

Efter sidstnævnte episode fik hun stor kritik i hjemlandet og blev blandt andet kaldt et problembarn, og hendes opførsel blev kaldt uanstændig.

Men Hope Solo er en kvinde med mange sider.

For eksempel er hun stor fortaler for ligestilling mellem kønnene, når det kommer til lønninger. Umiddelbart et emne, der burde være en diskussion værdig, men det er ikke ligefrem alle, der er med på den.

Annonce:

For nylig stod Solo frem med budskabet 'The future i$ equal' (Fremtiden er ligestillet, red.), og det referer formentlig til det mismatch, der lige nu er mellem de mandlige og kvindelige amerikanske landsholdsspilleres aflønning.

Og så brød helvede løs.

Gå tilbage i køkkenet
Reaktionerne har været meget voldsomme, fortæller hun til det amerikanske magasin Good.

- I kan ikke forstå den mængde had, som jeg har fået. Jeg er vant til, at folk siger, at jeg er stor i kæften, og det gør mig ikke noget. Men at se denne slags had mod kvinder, som kæmper for ligestilling og ligeløn, er uforståelig.

- Folk siger: 'Gå tilbage i køkkenet,' 'kvindelige udøvere er noget lort,' 'Vi hader at se dameidræt''. Det had er så udbredt i vores samfund, siger Solo til magasinet. 

Hun peger også på, at 'mandschauvinismen er institutionaliseret' og giver blandt andet et eksempel, hvor forbundets pressechef har kaldt dem 'piger' i stedet for 'damer'.

Annonce:

Solo er gået sammen med en række andre profiler i kampagnen. Her turnerer de med budskabet om, at kvinderne indtjener flere millioner til forbundet end mændene, men får 40% af den løn, som de mandlige landsholdsspillere får. En ny aftale begynder i januar 2017, og det er den, som de gerne vil påvirke med kampagnen.

35-årige Hope Solo fik debut på det amerikanske landshold i 2000 og har snart udstået sin karantæne, som hun fik efter OL-exitet. Om hun vender tilbage til landsholdet er dog særdeles tvivlsomt.

Læs også historien om, da Hope Solo blev fanget i et nøgenlæk.

Nøgne sportsstjerner: Derfor smider vi tøjet

Hun kan droppe tøjet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: