Boilesen ude i kulden - men ingen transfer-panik

Der er interesse for Nicolai Boilesen, men han kommer ikke her og nu til at skifte til en klub uden store sportslige perspektiver

Nicolai Boilesen, der her ses i landsholdstrøjen, skal ikke forvente at komme med i Åge Hareides trup, hvis han ikke har skiftet klub og får spilletid. (Foto: Jens Dresling)
Nicolai Boilesen, der her ses i landsholdstrøjen, skal ikke forvente at komme med i Åge Hareides trup, hvis han ikke har skiftet klub og får spilletid. (Foto: Jens Dresling)

Nicolai Boilesen skal finde en ny klub. Hellere i dag end i morgen.

Ajax-backen er ude i kulden i sin klub, hvor han ikke får flere kampe, fordi han ikke ville forlænge sin kontrakt sidste sommer.

Derfor skal karrieren tilbage på sporet hurtigst muligt.

Men der bliver ikke truffet panikløsninger her i januar, fordi Nicolai Boilesen 'bare' skal have spilletid her og nu.

- Der er god interesse for Nicolai fra forskellige klubber, og der bliver arbejdet på højtryk for at finde en løsning her i transfervinduet, men omvendt er det allervigtigste, at vi undgår en panikløsning, siger Kenny Boilesen, der er far og mellemmand for sin søn.

Wolverhampton blev i ugens løb nævnt som en af mulighederne, men det blev ikke kommenteret fra Boilesen-lejren. Dog gik Nicolai Boilesen ud og afviste, han var til lægetjek i Championship klubben.

Det tyder på, at Boilesen-lejren sigter højere end den næstbedste engelske fodboldrække, som kunne virke som en panikløsning.

- Jeg kan slå fast, at det i hvert fald ikke bliver de økonomiske krav fra Nicolai, der spænder ben, for det vigtigste er det sportslige - præcis ligesom sidste sommer, uddyber Kenny Boilesen.

Prisskilt på tre mio. kr.
Ajax har her i januar sat et prisskilt på tre millioner kroner for venstrebacken, der tilbage i august kostede hele 20 mio. kr. Til sommer vil han være gratis, fordi kontrakten med Ajax udløber.

Nicolai Boilesen har tidligere her i spalterne slået fast, at Spanien ville være attraktivt for ham, fordi der spilles offensiv fodbold, som han er garant for.

Der hersker således ingen tvivl om, at sigtekornet er rettet mod en klub i en af de fem store ligaer – Premier League, Bundesligaen, Serie A, La Liga eller Ligue 1- men udfordringen er, hvis ikke klubben her og nu vil betale de tre mio. kr., som Ajax kræver for at slippe ham.

- Nicolais næste klub skal give gode sportslige udfordringer og muligheder for udvikling. Nicolai er stadig kun 23 år, og selv om han brød igennem tidligt, så skal han naturligvis fortsat udvikle sig, men samtidig kommer han med en masse erfaring fra internationale kampe og fire mesterskaber med Ajax, fastslår Kenny Boilesen.

Dansk profil frosset ud i topklub: Må ikke spise med de andre  

Risikerer forår i skyggen
I sidste uge stod Nicolai Boilesen frem her i Ekstra Bladet og fortalte nærmere om den situation, han er havnet i.

Han er sparket så langt ud i Ajax-kulden, at han ikke engang må spise morgenmad med de tidligere holdkammerater.

Han træner med talenterne på Jong Ajax, hvor han heller ikke må spille kampe.

Risikoen for Nicolai Boilesen er i værste fald fire-fem måneder mere i skyggen i Ajax, hvis det ikke lykkes at finde en klub den sidste uge af transfervinduet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller