Brokkede sig over rødt kort: Så trækker dommeren pistolen

Mulig disciplinærsag...: Brasiliansk dommer følte sig truet og gik i omklædningsrummet for at finde sit våben

Brokkede sig over rødt kort: Så trækker dommeren pistolen

Nogle gange er der bare ikke andet at gøre end at rende i omklædningsrummet og hente sin pistol.

Sådan må den brasilianske dommer Gabriel Murta have tænkt, da opførslen på banen blev for meget i kampen mellem Amantes de Bola og Brumadinho - to hold fra en amatørrække i brasiliansk fodbold - et stykke udenfor storbyen Belo Horizonte.

I hvert fald forsvandt dommeren fra banen, da han følte sig overfaldet af nogle spillere - ifølge lokale medier slog og sparkede de ham, mens en træner invaderede banen i protest over et rødt kort, inden dommer Murta fik nok.

Kort efter spadserede Murta, der til daglig er politibetjent, ind på græstæppet med en pistol i den ene hånd, hvilket omgående fik en af spillerne, der er under mistanke for at have været den første til at overfalde ham, til at skynde sig fra banen.

Det viser det opsigtsvækkende tv-klip fra en tilskuer, der filmede det sære optrin med sin telefon. Se det i toppen af artiklen.

Det lykkedes dog en linjedommer at få dæmpet Murta, der ikke nåede at affyre sit våben. Og ret skal være ret: Det er uvist, om han tog våbenet med på banen for rent faktisk at bruge det - eller blot true med det.

Psykologen er booket
Han står nu - surprise! - foran en disciplinærsag.

Ifølge den lokale dommerforenings formand, Giuliano Bozzano følte dommeren sig truet og gik ind for at finde et våben, så han kunne forsvare sig selv.

Han står nu foran en psykologisk undersøgelse og efter al sandsynlighed suspendering med mulighed for en permanent udelukkelse.

- Minais Gerais' fodboldunion har indstillet ham til et møde med en psykolog, og vi tager os også en snak med ham. På baggrund af det, træffer jeg en beslutning om, hvad der så skal ske, siger Bozzano ifølge lokale brasilianske medier.

- Hvad der skete er selvfølgelig ikke en normal begivenhed, og jeg vil ikke drage forhastede konklusioner. Men det er tydeligt, at han følte sig truet i øjeblikket. Ellers ville han ikke være gået efter den pistol, siger formanden.