Cole og Yorke sammen igen: United-legender tromlede Bayern München

Den legendariske angrebsduo Andy Cole og Dwight Yorke var tilbage som makkerpar, da Manchester United slog Bayern München 4-2 i en velgørenhedskamp

De var en af 90'ernes farligste makkerpar, og søndag viste Andy Cole og Dwight Yorke så, at de stadigvæk kan finde vej til nettet. (Arkivfoto: AP)
De var en af 90'ernes farligste makkerpar, og søndag viste Andy Cole og Dwight Yorke så, at de stadigvæk kan finde vej til nettet. (Arkivfoto: AP)

Med to startopstillinger der vil gøre de fleste old boys-trænere røde af misundelse, dystede Manchester United søndag mod Bayern München i en velgørenhedskamp på Old Trafford.

Der var gamle kendinge på rad og række. Hos værterne var Edwin van der Sar i buret, mens den nu 42-årige Jaap Stam havde genfundet sin rolle som styrmand i forsvaret, ligesom den tidligere engelske landsholdsspiller Paul Scholes var klar til at fordele boldene på midten. 

Her stod han ansigt til ansigt med Mark van Bommel hos gæsterne, der skulle rydde op centralt foran et forsvar, der blandt andre bestod af Robert Kovac og Daniel van Buyten.

Jack Wilshere var banens bedste, da England slog Slovenien 3-2. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Fantastiske perler redder England i målfest

De to havde fået den tvivlsomme ære af at holde snor i et par velkendte og frygtede angrebs-kammerater. For oppe i Uniteds forreste kæde havde en af 90'ernes farligste makkerpar slået pjalterne sammen igen og gjort deres indtog på den arena, hvor de gennem en årrække gjorde livet surt for så mange forsvar.

Andy Cole og Dwight Yorke var tilbage på Old Trafford, og den giftige duo viste, at evnen til at finde vej til målet ikke var glemt, selv om tempoet hos de to herrer ikke er helt det samme længere.

Med et mål hver var de således med til at sørge for sejr til værterne, der i alt fik smækket fire mål i rusen, mens Bayern München kun formåede at notere sig for det halve.

Slutresultatet 4-2 viste med tydelighed, at de defensive pligter ikke altid blev foretaget med den nødvendige koncentration hos de to mandskaber.

Bedst illustreret ved Paul Scholes, der et kvarter inde i opgøret leverede en håbløs tilbagelægning, som Bayern-angriberen Alexander Zickler fik fat i for dernæst at drible forbi Edwin van der Sar og udligne til 1-1.

Den hollandske målmand kunne dog glæde sig over, at hans modstykke i den anden ende, Hans-Jörg Butt, leverede en ganske miserabel indsats, da tyskeren sejlede rundt ved de fleste United-scoringer.

Jose Mourinho ser nødigt Petr Cech stå i buret hos en toprival (Foto: AP) Premier League Mourinho knurrer ad United og Arsenal: Fingrene fra Cech

Derfor vil hverken Dwight Yorke eller Andy Cole nok placere deres respektive træffere i kategorien tællende karrierens flotteste mål, men det giver dem næppe søvnløse nætter.

For det vigtigste var at bidrage til en festlig forestilling, hvilket lykkedes til fulde. Og modsat de to holds møde i Champions League-finalen i 1999 endte det denne gang ikke ud i gråd for den ene parts vedkommende.

Se Cole og Yorke komme på tavlen - samt alle andre mål fra kampen i tv-klippet øverst i artiklen.

13 kommentarer
Vis kommentarer