Danmark bekræfter: Vil afholde EM i fodbold

Sammen med de øvrige nordiske fodboldforbund ønsker Danmark at arrangere et EM i fodbold med fokus på bæredygtighed og frivillighed

- At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark, siger DBU's formand Jesper Møller. (Foto: Lars Poulsen)
- At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark, siger DBU's formand Jesper Møller. (Foto: Lars Poulsen)

De nordiske lande ønsker at arrangere en EM-slutrunde i fodbold, og søndag bekræftede forbundene i Danmark, Sverige, Norge og Finland intentionerne efter et møde.

Her fremgik det også, at man ønsker at promovere bæredygtighed, frivillighed og trivsel i et bud på EM-slutrunden i enten 2024 eller 2028.

- De nordiske lande deler værdier på mange måder og ønsker sammen at sætte fokus på blandt andet frivillighed og trivsel til et fælles værtskab for en EM-slutrunde.

- Vi ønsker samtidig at afholde de mange kampe på en bæredygtig måde, der er ansvarlig både økonomisk og miljømæssigt, lyder det i en udtalelse fra de nordiske formænd i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

(Foto: All Over) Landsholdsfodbold Vind EM-guld og I får to millioner

Ønsket er, at fodboldkampene fordeles på tværs af de fire lande, mens man også ønsker arrangementer i Island og på Færøerne i et markant nordisk fodboldfremstød.

DBU's formand, Jesper Møller, glæder sig over enigheden blandt de nordiske formænd.

Både for fans og tilhængere men også for klubber, frivillige og andre, der skal være med til at arrangere og muliggøre et så stort et arrangement.

- Det vil give et kæmpe løft for dansk fodbold i mange år før og efter selve EM-slutrunden, siger Jesper Møller i meddelelsen.

De nordiske formænd bekræfter også, at man tager på inspektionstur til Qatar i november for at undersøge forholdene efter en Amnesty International-rapport om arbejdsforholdene i forbindelse med byggeriet af stadioner til VM i Qatar.

Bendtner og Boilesen har før været foretrukket på landsholdet. Mod Island og Skotland var de ude i kulden. Skal de med til Japan? (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Det har vi lært med Åge - Skal Bendtner med til Japan?

5 kommentarer
Vis kommentarer