Dansk fodboldspiller testet positiv for kokain

Ken Ilsø, der spiller for fodboldholdet Adelaide United, undersøges af de australske antidopingmyndigheder

Ekstra Bladets journalist Jonas Ryefelt udlægger her sagen om Ilsø. Producer: Martin Lorentsen

Adelaide Uniteds danske angriber Ken Ilsø er fredag blevet suspenderet efter at være blevet testet positiv for kokain.

Det oplyser Australiens Fodboldforbund (FFA).

32-årige Ilsø afleverede en positiv prøve indeholdende stoffet benzoylecgonine i januar, men er først blevet suspenderet nu.

Kokain er på Det Internationale Antidopingagenturs (WADA) liste over forbudte stoffer, og sagen bliver derfor efterforsket af de australske antidopingmyndigheder.

- Mens efterforskningen pågår, er Ken Ilsø Larsen udelukket fra at deltage i A-League og alle andre sportsgrene under WADA, oplyser FFA.

Ken Ilsøs klub tager ingen chancer: - Det er alvor

Ken Ilsø under en træning for sin australske klub, Adelaide United. Foto: James Elsby/AP Images
Ken Ilsø under en træning for sin australske klub, Adelaide United. Foto: James Elsby/AP Images
 

Ken Ilsø oplyser, at han "arbejder tæt sammen med PFA (spillernes fagforening red.) og "afventer resultaterne fra B-prøven".

- Jeg kan ikke udtale mig yderligere, før resultaterne er kommet, siger han og beder fansene om at støtte holdet.

- Til alle vores fans, vær søde at holde fokus på holdet. Det er et kritisk tidspunkt i sæsonen, og holdet har brug for jer.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte Ken Ilsø for en kommentar, men det har fredag morgen endnu ikke været muligt at få svar fra fodboldspilleren.

Hans fremtid i klubben står hen i det uvisse, men Adelaide United understreger, at en sådan sag tages alvorligt.

- Adelaide United anerkender sagens betydning og understreger over for vores medlemmer, fans og aktionærer, at vi tager sagen meget seriøst, lyder det fra klubben.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Adelaide United, men de hverken må eller vil oplyse yderligere om situationen, mens efterforskningen er i gang.

Ken Ilsø påbegyndte en større fodboldrejse i 2010, da han skiftede fra FC Midtjylland til Fortuna Düsseldorf. Derefter rykkede han til Bochum, før han flyttede østpå og prøvede kræfter med klubber i Kina, Singapore og Malaysia.

Ken Ilsø har ikke haft den stærkeste sæson målmæssigt, da han i 24 kampe kun har formået at score tre mål. Foto: James Elsby/AP Images
Ken Ilsø har ikke haft den stærkeste sæson målmæssigt, da han i 24 kampe kun har formået at score tre mål. Foto: James Elsby/AP Images
 

I juni sidste år skiftede han til Adelaide United.

- Jeg har altid gerne villet spille i Australien på et tidspunkt. I de seneste fire år i Asien har jeg fået en masse australske kammerater. Jeg har forsøgt at se, om det var muligt de seneste to år, lød det dengang fra Ilsø.

Millionerne ruller: Så meget scorer din klub

Begrænset succes: Så kom nye bryster og berømmelse

Superligaen Indefra: Vejles pengefinte skal stoppes

Født til fodbold: De gjorde, som deres fædre - og vandt guld