Danske Kaj måtte flygte ud af Kina efter fængsling og forhør

Danske Kaj Stefansens eksotiske ophold i kinesisk fodbold udviklede sig dramatisk og bizart

Kaj Stefansen til venstre på SønderjyskE's udskiftningsbænk med Henrik Hansen og Claus Nørgaard. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Kaj Stefansen til venstre på SønderjyskE's udskiftningsbænk med Henrik Hansen og Claus Nørgaard. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Løgne, fængsling, timelange forhør og til sidst en decideret flugt ud af landet.

Den tidligere Superliga-målmand Kaj Stefansens job som målmandstræner for det kvindelige kinesiske landshold udviklede sig slet ikke, som den tidligere professionelle målmand havde forventet.

Det fortæller han i et åbenhjertigt interview med Herning Folkeblad.

Helt grundlæggende handlede det om en manglende arbejdstilladelse, der trods næsten et helt år i landet aldrig landede på danskerens bord. Gang på gang fik han at vide, at de folk i fodboldforbundet, der skulle sørge for, at det gik i orden, havde styr på det.

'No problem, Kaj', var meldingen.

Men det blev et problem. For selvom den 51-årige midtjyde havde succes i sit job og flere gange oplevede ros fra de øverste instanser i kinesisk fodbold, var han grundlæggende på voldsomt tynd is, så længe den arbejdstilladelse ikke var en kendsgerning.

Det førte til en pludselig anholdelse i maj og fire timers forhør på politistationen.

'Han plantede løgnene'
Årsagen var, at det turistvisum, han opholdt sig på i landet, mens han ventede på arbejdstilladelsen, var udløbet. Det medførte en ifølge Kaj Stefansen barsk afhøring. Og der gik flere timer, før fodboldforbundet kom danskeren til undsætning. Først da lykkedes det ham at slippe ud.

Den solide opbakning fra eksempelvis landstræneren samt vicesportsministeren og vicepræsidenten i fodboldforbundet, Du Zhaocai, var ikke nok.

Kaj Stefansen, der fortæller, at han i løbet af sit ophold i Kina oplevede ting, folk i Danmark ikke vil tro, er ikke i tvivl om, at den egentlige årsag til hans mange problemer skyldtes teamchefen, som ikke brød sig om ham.

- Jeg er overbevist om, at det var teamchefen, som plantede løgnene om mig, siger han og fortæller, at han havde 'kompromitterende viden om en højtstående person tæt på landsholdene', og at det var den egentlige årsag til, at arbejdstilladelsen aldrig kom..

Han hverken kan eller vil dog gå i detaljer med, hvem der er tale om - eller hvad han har på vedkommende. Det drejer sig dog om en teamchef med tilknytning til Kinas kvindelandshold.

Du kan læse hele historien hos Herning Folkeblad her

- Jeg blev utryg og bange for første gang. Så kunne jeg i princippet ryge i fængsel ved den mindste konflikt eller misforståelse, siger han og fortæller, at han skyndte sig hjem til Danmark.

Familietragedie: Topscorer rejser hjem fra Danmark

Fodboldspiller dræbt med strømpistol: Nu er betjent tiltalt

Video offentliggjort: Her overfalder de fodboldstjerner

Stor guide: Sådan bliver du god til FIFA 20

Superligaen Indefra: Skønhedsdronning scorer Esbjerg-bomber

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+