Danske klubber støtter denne FIFA-kandidat

Der er 16 dage, til der skal vælges ny præsident i FIFA. Syv danske klubber er med i en sammenslutning, der støtter Gianni Infantino

Gianni Infantino er kendt som manden, der forestår de store UEFA-lodtrækninger. Nu går han efter magten i FIFA. (Foto: AP)
Gianni Infantino er kendt som manden, der forestår de store UEFA-lodtrækninger. Nu går han efter magten i FIFA. (Foto: AP)

Om 16 dage bliver det afgjort, hvem der skal afløse Sepp Blatter på posten som FIFA-præsident. Et embede, Blatter har bestridt siden 1998, hvor han vandt valget foran svenske Lennart Johansson.

Afløseren bliver som bekendt ikke Michel Platini, der har trukket sig fra valgkampen grundet en stor, mulig korrutionssag. I stedet har UEFA sendt schweizeren Gianni Infantino, der er bedst kendt for at være manden bag lodtrækningerne til de forskellige kampe i UEFA's europæiske turneringer.

Voldsomme anklager og stemmer til salg: Sådan kupper sheiken FIFA

DBU har allerede erklæret sin støtte til Infantino, og nu gør syv danske klubber det samme. Klubberne Esbjerg fB, FC København, AaB, Brøndby IF, FC Nordsjælland, FC Midtjylland og OB er alle en del af European Club Association (ECA) - en sammenslutning af europæiske klubber, og ECA har valgt ikke støtte Infantino. Måske ikke så overraskende.

- Vi har kendt Gianni Infantino i mange år. Gianni var på vores side, da vi blev enige med de forskellige forbund og skabte ECA, og han har altid været instrumental i udviklingen af forholdene mellem klubber og forbund, der er en del af UEFA-paraplyen. Derfor kan vi sige, at vi ser med sympati på hans kandidatur, og vi ønsker ham alt det bedste i valget, siger ECA's vice-bestyrelsesformand Umberto Gandini på et pressemøde.

DBU-håb kan ikke reformere FIFA

Infantino er en af fem kandidater til præsidentposten. Også Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Prince Ali Bin Al Hussein, Jerome Champagne og Tokyo Sexwale stiller op.

DBU forklarer FIFA-valg: Derfor stemmer vi på Infantino