Annonce:
Annonce:

Danske klubber støtter denne FIFA-kandidat

Der er 16 dage, til der skal vælges ny præsident i FIFA. Syv danske klubber er med i en sammenslutning, der støtter Gianni Infantino

Gianni Infantino er kendt som manden, der forestår de store UEFA-lodtrækninger. Nu går han efter magten i FIFA. (Foto: AP)
Gianni Infantino er kendt som manden, der forestår de store UEFA-lodtrækninger. Nu går han efter magten i FIFA. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

Om 16 dage bliver det afgjort, hvem der skal afløse Sepp Blatter på posten som FIFA-præsident. Et embede, Blatter har bestridt siden 1998, hvor han vandt valget foran svenske Lennart Johansson.

Afløseren bliver som bekendt ikke Michel Platini, der har trukket sig fra valgkampen grundet en stor, mulig korrutionssag. I stedet har UEFA sendt schweizeren Gianni Infantino, der er bedst kendt for at være manden bag lodtrækningerne til de forskellige kampe i UEFA's europæiske turneringer.

Voldsomme anklager og stemmer til salg: Sådan kupper sheiken FIFA

Annonce:

DBU har allerede erklæret sin støtte til Infantino, og nu gør syv danske klubber det samme. Klubberne Esbjerg fB, FC København, AaB, Brøndby IF, FC Nordsjælland, FC Midtjylland og OB er alle en del af European Club Association (ECA) - en sammenslutning af europæiske klubber, og ECA har valgt ikke støtte Infantino. Måske ikke så overraskende.

- Vi har kendt Gianni Infantino i mange år. Gianni var på vores side, da vi blev enige med de forskellige forbund og skabte ECA, og han har altid været instrumental i udviklingen af forholdene mellem klubber og forbund, der er en del af UEFA-paraplyen. Derfor kan vi sige, at vi ser med sympati på hans kandidatur, og vi ønsker ham alt det bedste i valget, siger ECA's vice-bestyrelsesformand Umberto Gandini på et pressemøde.

DBU-håb kan ikke reformere FIFA

Infantino er en af fem kandidater til præsidentposten. Også Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Prince Ali Bin Al Hussein, Jerome Champagne og Tokyo Sexwale stiller op.

DBU forklarer FIFA-valg: Derfor stemmer vi på Infantino

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: