Dansker bag drastisk UEFA-plan: Vil boykotte VM

Allan Hansen satser på, at UEFA kan arrangere sit eget VM i 2018 sammen med nogle sydamerikanske hold

Tyskland løfter VM-pokalen sidste sommer. Næste VM kan være uden deltagelse af de forsvarende verdensmestre og resten af Europa, hvis det står til den tidligere DBU-boss Allan Hansen (Foto: AP)
Tyskland løfter VM-pokalen sidste sommer. Næste VM kan være uden deltagelse af de forsvarende verdensmestre og resten af Europa, hvis det står til den tidligere DBU-boss Allan Hansen (Foto: AP)

Knapt har røgen lagt sig efter sidste uges dramatiske præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (FIFA), før nye skyer hænger over den genvalgte præsident, Sepp Blatter.

På fredag skal det europæiske fodboldforbund (UEFA) holde møde i Berlin.

Et af punkterne er at boykotte VM i 2018 i Rusland og i stedet arrangere en alternativ turnering mellem de bedste europæiske hold, tilsat nationer fra Sydamerika.

Det fortæller Allan Hansen, der er tidligere formand for Dansk Boldspil-Union (DBU) og nuværende medlem af UEFAs eksekutivkomité.

- Hvis vi (UEFA) bryder ud og laver vores egen turnering, er jeg sikker på, at de lande, der ikke ønsker forandring, bliver klar over, at de ikke kan undvære Europa, siger Allan Hansen til The Independent.

- Jeg ved, at det ikke er demokratisk, men hvis vi ønsker at have et FIFA i fremtiden, så bliver vi nødt til at gøre noget radikalt, siger han.

Sepp Blatter var en glad mand efter sit genvalg. Det danske medlem af UEFA's eksekutivkomite Allan Hansen var alt andet end begejstret. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Drastisk plan i gære: UEFA skal ud af FIFA

Tidligere DBU-boss Allan Hansen vil have UEFA ud af FIFA (Foto: Jakob Jørgensen)
Tidligere DBU-boss Allan Hansen vil have UEFA ud af FIFA (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Ifølge TV3sport er den tidligere DBU-boss sendt i byen med godkendelse fra UEFAs præsident, franskmanden Michel Platini. Og både Argentina og Brasilien skulle være kommet med positive tilkendegivelser over for en invitation fra UEFA. Også Japan og Australien skulle sige ja tak til en invitation.

UEFA skal mødes i forbindelse med Champions League-finalen mellem Juventus og FC Barcelona, der lørdag skal spille på det olympiske stadion i Berlin.

FIFA i almindelighed og Sepp Blatter i særdeleshed kom endnu en gang i centrum i sidste uge, da schweizisk politi arresterede flere ledende FIFA-medlemmer i en sag om korruption.

Mange opfordrede Sepp Blatter til at gå af, men schweizeren sikrede sig endnu en periode som præsident for FIFA.

Blatter kunne ikke være i sin egen krop af glæde. Foto.AP Jan Jensen Giv Blatter det røde kort

Jérôme Valcke og Sepp Blatter stikker hovederne sammen på et pressemøde i forbindelse med VM i Sydafrika. (Foto: AP) Intl. fodbold Ny afsløring: Bestikkelses-skandale rykker helt tæt på Blatter

29 kommentarer
Vis kommentarer