DBU-bossens frygt: Vil Blatter blive?

Det kan se ud som om, Sepp Blatter undersøger muligheden for at blive som FIFA-præsident, og det bekymrer DBU-formand Jesper Møller

DBU-formand Jesper Møller kan godt frygte, at Sepp Blatter alligevel bliver siddende (Foto: AP)
DBU-formand Jesper Møller kan godt frygte, at Sepp Blatter alligevel bliver siddende (Foto: AP)

DBU-formand Jesper Møller er nervøs ved de rygter og nyhedshistorier, der har kørt de seneste fem dage om Sepp Blatters interesse for alligevel at fortsætte som FIFA-præsident.

Historierne tog fart i sidste weekend, hvor avisen Schweiz Am Sonntag berettede, at Blatter måske ville genoverveje sit stop som FIFA-præsident efter en ekstraordinær kongres i slutningen af 2015, hvor Blatter har sagt, han ikke genopstiller.

Blatter sagde ellers på et pressemøde for to uger siden, at han ville stoppe, og at han ikke var kandidat, når der om nogle måneder kom et nyt FIFA-præsidentvalg. Det har Blatter – via FIFA's presseafdeling – gentaget i denne uge, ligesom asiatiske og afrikanske fodboldpolitikere har afvist historier, der fortalte, at de havde bedt Blatter genoverveje afskeden med FIFA's øverste embede.

- Det flertal, der for tre uger siden valgte Sepp Blatter med cirka 2/3 af stemmerne, har jo ikke ændret sig. Jeg synes, der kommer nogle mærkelige synspunkter fra Asien og Afrika, siger DBU-formand Jesper Møller til Tipsbladet.

- Blatter har før formuleret det sådan, at hans bagland pressede ham til igen at stille op som FIFA-præsident, og at han derfor modvilligt accepterede at tage endnu en tørn for fodboldfamiliens bedste, siger Jesper Møller.

Sepp Blatter overvejer nu at blive som FIFA-præsident (Foto: AP) Landsholdsfodbold Absurd FIFA-drejning: Nu overvejer Blatter at blive

Tror du, han arbejder på at sikre sig endnu en præsidentperiode?

- Jeg lægger meget mærke til Blatters formulering på det pressemøde, hvor tolkningen var, at han sagde op. Han siger, at han stiller sit mandat til rådighed. Indtil jeg har set Sepp Blatter sige farvel på en ekstraordinær kongres og en ny FIFA-præsident er valgt, er jeg skeptisk.

Læs hele historien om FIFA i dagens udgave af Tipsbladet, som du køber sammen med Ekstra Bladet.

Læs hvorfor FBI kommer efter fodboldspillets øverste organ med samme lovgivning, man brugte til at nedlægge mafiaen, og få fire bud på, hvordan fodboldspillet kommer videre fra de seneste ugers skanalder.

Plus Her er sandheden om FIFAs onde magtspil: Mafia-bosser, drab og korruption

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.

Læs mere og bestil her

I Tipsbladet kan du også læse historierne om:

- Interview: Superligaens stærke mand Claus Thomsen

- Liverpool prøver med Milner

- Copa America: Argentinske trænere er højeste mode

- U/21-EM: Tysk keeper-inspiration i Danmark

- Dårlige sidste kampe i karrieren

2 kommentarer
Vis kommentarer