DBU støtter genvalg til slovensk UEFA-præsident

Dansk Boldspil-Union og de øvrige nordiske lande vil have Aleksander Ceferin genvalgt som UEFA-præsident

Aleksander Ceferin under et UEFA pressemøde i år. Foto: Ronald Zak/AP.
Aleksander Ceferin under et UEFA pressemøde i år. Foto: Ronald Zak/AP.

De nordiske fodboldlande ønsker endnu en periode med slovenske Aleksander Ceferin som præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) tirsdag på sin hjemmeside.

Beslutningen om at støtte den siddende præsident blev truffet i weekenden på det årlige Nordiske Møde, som blev afholdt i Helsinki.

- I forbindelse med mødet besluttede formændene for fodboldforbundene i henholdsvis Danmark, Færøerne, Finland, Island, Norge og Sverige enstemmigt – og med støtte af forbundenes bestyrelser – at annoncere deres støtte til nuværende UEFA-præsident Aleksander Ceferins kandidatur til genvalg som UEFA-præsident for en fireårig periode som øverste chef for europæisk fodbold.

- Støtteerklæringer for Ceferins kandidatur er i dag blevet sendt til Uefas administration af hver af de seks nordiske fodboldforbund, lyder det i meddelelsen fra DBU.

Uefa-præsidentvalget bliver afholdt 7. februar næste år på UEFA's kongres i Rom.

Aleksander Ceferin blev i september 2016 valgt som præsident for UEFA, efter at spanieren Angel Maria Villar havde været midlertidigt indsat på posten i et års tid.

Spanieren overtog embedet i efteråret 2015, efter at UEFA's daværende præsident, Michel Platini, var blevet suspenderet.

Franskmanden blev senere idømt karantæne for korruption.

Se også: Agent løfter sløret: 'Cornelius holdes som gidsel'

Se også: Var kammerater på landsholdet: Tysk stjerne i voldsomt angreb på Özil

Andreas Bjelland var en af Åge Hareides foretrukne før VM. Men det ændrede sig, da landstræneren fravalgte ham til VM på grund af en skade, Bjelland ikke mente at have. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 21. aug. 2018 - kl. 08:34 'Det ligner en endegyldig landsholdskniv til FCK-profil'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere