DBU tabte det første CL-slag

Glæden over, at Aleksander Ceferin blev valgt som ny UEFA-præsident, blev hurtigt kølnet hos DBU

DBU-formand Jesper Møller må konstatere, at han ikke har fået det ud af formands-valget, som han havde forventet. Foto: Tariq Mikkel Khan
DBU-formand Jesper Møller må konstatere, at han ikke har fået det ud af formands-valget, som han havde forventet. Foto: Tariq Mikkel Khan

ATHEN (Ekstra Bladet): Der var stor glæde hos DBU’s formand, Jesper Møller, da sloveneren Aleksander Ceferin tidligere på dagen blev valgt som ny præsident for UEFA.

Glæden skyldtes ikke mindst, at Ceferin havde sagt, at han som sin første embedshandling vil tage fat på den nye Champions League-aftale, som tilgodeser de store lande på bekostning af de mindre fodboldnationer.

Men Møllers smil stivnede sidst på dagen efter at en lang række af UEFA’s 55 medlemslande havde holdt møde om netop Champions League-spørgsmålet.

Det var nemlig op ad bakke for DBU og de øvrige nordiske lande, som også kæmper for at bevare muligheden for, at de nationale mestre kan deltage i Champions Leagues gruppespil.

Det er UEFA’s 16-mand store eksekutivkomite, der, efter aftale med ECA, de europæiske klubbers sammenslutning, har vedtaget, at Champions League fra 2018 skal have fire hold fra Tyskland, England, Italien og Spanien med i gruppespillet. 

Beslutningen blev truffet uden forudgående orientering eller diskussion blandt medlemslandene, og det er både Ceferin og Møller ophidsede over.

Alexander Ceferin blandede sig ikke i CL-spørgsmålet, som ellers var grunden til, at Danmark pegede på ham. Foto: Tariq Mikkel Khan
Alexander Ceferin blandede sig ikke i CL-spørgsmålet, som ellers var grunden til, at Danmark pegede på ham. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Den nyvalgte præsident deltog dog mod forventning ikke i mødes i eftermiddag. Han sad i stedet på terrassen ved vandet på hotel Weston Astir Palace og drak whisky. Han fejrede sin sejr.

Jesper Møller havde ikke noget at fejre. Han oplevede nemlig på mødet, at de personer i UEFA’s eksekutivkomite, som har lavet den nye aftale, ikke er interesseret i at ændre på den igen.

- Den aftale er på plads, skulle David Gill fra England således have sagt.

Hvilket var et hårdt slag for Jesper Møller.

- Det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med. Jeg har sagt til dem, at de skal ændre beslutningen, og det vil jeg blive ved med at kæmpe for. Jeg har også sagt, at det vi har oplevet ikke må ske igen.

- Indgår eksekutivkomiteen alligevel aftaler med ECA, så vil Danmark stille forslag om at flytte kompetencen fra eksekutivkomiteen til kongressen.

- Drømmen om at danske klubber kan deltage i Champions League skal ikke tages fra os, siger Jesper Møller.

Lidt kom der da
Lidt fik han dog ud af mødet. Der blev nedsat en arbejdsgruppe, for sådan en skal man jo have. Her fik DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer et sæde.

- Men jeg har sagt til ham, at han ikke skal deltage i møderne, hvis ikke han kan få lov til at diskutere Champions League og Europa League samt den måde pengene fordeles blandt de europæiske klubber, siger Jesper Møller.

At Aleksander Ceferin ikke deltog i eftermiddagens møde foruroligede ikke den danske formand.

- Det er først i morgen på hans første møde i eksekutivkomiteen, at han skal tage hul på sagen. Det er jeg også sikker på, at han gør.  

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.