Delaneys barske start: Så er det ud at løbe

- Jeg har vundet alt i FC København og havde behov for en større udfordring, den får jeg i Bundesligaen, siger Thomas Delaney

Thomas Delaney er startet lige på og hårdt i Werder Bremen, hvor danskeren kun har 18 dage til at vænne sig til sie nye omgivelser inden Bundesligaen starter op igen. Foto: Lars Poulsen
Thomas Delaney er startet lige på og hårdt i Werder Bremen, hvor danskeren kun har 18 dage til at vænne sig til sie nye omgivelser inden Bundesligaen starter op igen. Foto: Lars Poulsen

BREMEN (Ekstra Bladet): 45 minutters løb uden bold. Bare rundt om en grøn græsplæne med enkelte korte pauser.

Velkommen til Bundesligaen, Thomas Delaney.

I let regnvejr, løbesko og tophue fik den tidligere FCK-kaptajn at mærke, hvad der venter i Bundesligaen.

Det er i sandhed lige på og hårdt for Thomas Delaney, der kun har 18 dage til at vænne sig til den første udfordring i Bundesligaen: Hjemmekampen mod Dortmund.

Og der er ikke tale om en blød opstart med særlige hensyn. Uanset om man hedder Thomas Delaney eller er 38 år og tidligere verdensstjerne som Claudio Pizarro.

Det er på med løbeskøene og ud over stepperne.

- Det er forfærdeligt bare at løbe rundt. Men jeg er advaret om, hvordan det er i Bundesligaen, siger Thomas Delaney med et skævt smil til Ekstra Bladet efter en halv times pressemøde, hvor den tidligere FCK-spiller var hovedpersonen på podiet sammen med cheftræner Alexander Nouri og sportsdirektør Frank Baumann.

Artiklen fortsætter under billedet

Der bliver ikke taget hensyn til spillerne, også selvom man er tidligere FCK-kaptajn. Det er bare på med løbeskoene og i gang. Foto: Lars Poulsen
Der bliver ikke taget hensyn til spillerne, også selvom man er tidligere FCK-kaptajn. Det er bare på med løbeskoene og i gang. Foto: Lars Poulsen

Forsøgte på tysk

Mens Thomas Delaney er en lederskikkelse på banen, er hans største udfordring lige nu det tyske sprog.

- Jeg har haft 30 timers tysk undervisning, men kan endnu ikke føre en hel samtale. Men det kommer snart, lyder det optimistisk fra den nye Bremen-spiller.

For at vise den gode vilje besvarede han også det første spørgsmål på tysk. Siden slog han dog over i engelsk, hvor det er tydeligt, han føler sig mere tryg.

- Jeg er meget glad for at være i Bremen. Bundesligaen var min førsteprioritet, da jeg skulle skifte fra FCK.

- Jeg har vundet alt med FC København og har haft behov for et større skridt i min karriere. Bundesligaen er et klart skridt op for mig, forklarer Thomas Delaney.

Artiklen fortsætter under billedet

Thomas Delaney var i dag til hans første pressemøde i Werder Bremen. Her med træner Alexander Nouri. Foto: Lars Poulsen
Thomas Delaney var i dag til hans første pressemøde i Werder Bremen. Her med træner Alexander Nouri. Foto: Lars Poulsen

Tid til tilvænning

Alexander Nouri, der overtog cheftræner ansvaret i september efter Viktor Skipnik blev fyret, har store forventninger til sit nye danske indkøb.

- Vi er glade for, at Thomas er her hos os. Men vi er klare over, at han har brug for lidt tid til at vænne sig til de nye omgivelser. Jeg er sikker på, han får en vigtig rolle hos os, siger cheftræner Alexander Nouri.

Oven på karrierens første klubskifte er Thomas Delaney indstillet på, at det godt kan tage lidt tid at vænne sig til alle de nye indtryk og en helt ny spillestil.

- Jeg vil gerne være den samme spiller, som jeg har været i FC København. Men det er klart, at der vil være en tilvænningsperiode, hvor jeg lige skal finde mig til rette. Jeg håber bare ikke den bliver fem år, som tilfældet var i FCK, siger Thomas Delaney.

Thomas Delaney har flere konkurrenter, han skal forbi i håbet om et gennembrud i Werder Bremen. Se dem her.

Clemens Fritz:

Den 36-årige anfører synger formentlig på sidste vers på topniveau. Det vil ikke være overraskende, hvis han er i gang med sin sidste sæson og derfor indstiller karrieren til sommer. Han spiller overvejende fra start, når han er spilleklar. Han spillede 14 af efterårets 16 kampe.

Philipp Bergfrede:

Han har kun spillet seks af efterårets 16 kampe på grund af skader og sluttede også den første halvdel af med skadeproblemer. Når den dynamiske midtbanespiller er klar, spiller han.

Den 27-årige midtbaneprofil er en løbestærk og arbejdsom type, der løber fra felt til felt. Han har spillet i klubben siden 2004 og har på den måde også en særlig status som en af klubbens egne spillere. Han har problemer med akillessenen og rejser derfor ikke med på træningslejren onsdag.

Florian Grillitsch:

Den 21-årige østriger har spillet i klubben siden 2013. Han har været meget svingende i sine præstationer og får formentlig sværere ved at komme på holdet til forårets afgørende kampe. Han har spillet 11 kampe i denne sæson, men har ikke spillet siden midten af november. Han bliver også hjemme fra træningslejren i Malaga.

Zlatko Junuzovic:

Den 29-årige østriger, der har fået spilletid i 15 af efterårets 16 kampe, er slet ikke så stærk, så markant en profil som han tidligere har været for mandskabet. Tidligere var han garant for både mål og oplæg, men i efteråret er det blot blevet til én scoring i Bundesligaen. Han kan også spille i en mere offensiv position. Han er holdets viceanfører.

Forberedelserne:

Thomas Delaney og Werder-truppen rejser onsdag på træningslejr til Malaga, hvor holdet forbereder sig frem til 10. januar. Der skal spilles to kampe under træningslejren. Den ene af modstanderne bliver Club Brugge, som Thomas Delaney har gode minder med. Derudover møder de Karlsruhe. Fordelen for Thomas Delaney er, at to af konkurrenterne ikke er med på træningslejren.

Den svære start:

Thomas Delaney kan se frem til en barsk start på Weserstadion. Werder Bremen starter godt nok med to hjemmekampe, men det er mod to af rækkens bedste mandskaber – 21. januar møder de Dortmund og ugen efter gælder det de forsvarende mestre fra Bayern München.

Sproget:

Thomas Delaney har haft 30 tysk lektioner, men er endnu ikke helt stiv i sproget. Han arbejder intensivt med det tyske sprog og forventer i løbet af kort tid at føre en hel samtale.

Werder Bremen er – som naboerne fra Hamburger SV – en sovende kæmpe i Tyskland.

Det seneste mesterskab blev vundet i 2004 og pokaltitlen har klubben ikke vundet siden 2009.

- Jeg håber, jeg kan udvikle mig her, så jeg samtidig kan hjælpe Werder opad i tabellen i Bundesligaen, påpeger Thomas Delaney.

Thomas Delaney og holdkammeraterne rejser onsdag på træningslejr til Malaga, hvor holdet bliver frem til 10. januar. Her spiller holdet to kampe mod Club Brugge og Karlsruhe.

TV: Det var en rørt Delaney, der tog afsked med FCK i december. Se de flotte scener her

Se også: Historiske Thomas Delaney er Efterårets Profil

Se også: Medie: Premier League-klub på rov - har budt på Delaney

Se også: Blandt de dyreste: Det betaler FCK for Delaney-afløser

33 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere