Den hemmelige agent overrasket over Danmark

Topagenten bag bogen 'Den hemmelige fodboldagent' har også været involveret i handler med danske klubber, fortæller han Ekstra Bladet

Bogen 'Den hemmelige agent' udkommer på mandag og koster 249,95 kroner. (PR-foto)
Bogen 'Den hemmelige agent' udkommer på mandag og koster 249,95 kroner. (PR-foto)

Når man har læst bogen 'Den hemmelige fodboldagent', der udkommer på dansk på mandag, så tvivler man ikke på, at skribenten er eller har været blandt de store agentnavne i England.

Pengene flyder, og han taler om spillersalg i helt store størrelser. Men han formår stadig at beskytte sin identitet. Den ønsker han desuden at beholde for sig selv, da han via mail stiller op til interview med Ekstra Bladet.

Den hemmelige agent afslører dog så meget, at han flere gange har været involveret med spillerhandler med danske klubber og spillere impliceret.

- Jeg har haft en del med Danmark at gøre i min agentkarriere. Jeg er først og fremmest overrasket over effektiviteten hos klubberne. I mange lande trækker forhandlinger altid ud, fordi klubberne ikke kan tage sig sammen til at afslutte det.

- Men i Danmark er man beslutsomme. Det overraskede mig dog også, at der ikke eksisterer så mange penge i dansk fodbold, når man tænker på, at det er et rigt land, skriver den hemmelige fodboldagent.

Michael Laudrup: Derfor forlader jeg ikke Qatar

I 2015 vil FIFA ophæve kravet om en agentlicens erhvervet igennem det nationale fodboldforbund. Det vil åbne en port for, at alle mennesker i princippet kan agere som fodboldagenter.

FIFA gør det, fordi de alligevel mener, at reglerne bliver omgået, og så vil de ikke bruge de nødvendige ressourcer til at håndhæve det. Den hemmelige fodboldagent mener, at man åbner porten op til helvede i fodboldbranchen.

- Det bliver endnu mere det Vilde Vesten. Professionalismen vil uddø i industrien, og alle vil forsøge at få deres bid af kagen. Spillerne vil blive overfaldet af alle med en drøm om at tjene lette penge, og det bliver endnu sværere for spillerne at finde ud af, hvem de skal stole på, vurderer fodboldagenten.

FCK forsøgte at lokke Bendtner to gange

Han er dog alligevel klar med et par gode råd, hvis der sidder nogen og drømmer om at træde ind i agentbranchen, når licenskravet ophører.

- Fokusér på de unge spillere. Find nogle gode unge spillere og vogt over dem. Kom ind på livet af deres forældre og skab tillid af den vej. Hvis du først gør det på den måde, så er resten af vejen banet.

- Men du kan aldrig vide dig sikker, at denne unge spiller en dag vil blive solgt for mange millioner. Det er en usikker investering, forklarer fodboldagenten.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.