Døde på banen: Landsholdsspiller følte sig træt

Patrick Ekengs storesøster fortæller nu, at spilleren slet ikke havde lyst til at spille, inden han gik på banen og kollapsede fredag

Billeder fra den tragiske hændelse. (Video: AP)

Patrick Ekengs pårørende sidder i chok ovenpå nyheden om hans pludselige dødsfald fredag aften.

Den 26-årige camerounske spiller kollapsede under en ligakamp i rumænsk fodbold og døde få timer senere på hospitalet i Bukarest.

Nu fortæller hans storesøster, Monique Chantal, til BBC, at han før kampen ikke var på toppen.

- Han havde fortalt sin bedste ven, at han ikke følte sig i stand til at spille kampen. Han sagde, at han var meget træt, fortæller hun.

- Patrick var en meget generøs mand, en gentleman. Det er meget smertefuldt, og han efterlader sig en familie. Det er et mareridt, siger hun.

Hun bakkes op af sin mor, Celine Chemi, som BBC også har været i kontakt med.

Hun fortæller, at de to talte i telefon sammen dagligt.

Patrick Ekeng blev omgående tilset på banen og lå i en ambulance blot tre minutter efter, han var kollapset på banen. (Foto: AP)
Patrick Ekeng blev omgående tilset på banen og lå i en ambulance blot tre minutter efter, han var kollapset på banen. (Foto: AP)
 

- Det er svært at tale om min søn på dette tidspunkt, men jeg tror på gud og underkaster mig hans vilje. Hvis dette er fodbold og livet for professionelle spillere, så kalder det på refleksion, siger hun.

Patrick Ekengs død kunne måske have været undgået. (Foto: AP) Intl. fodbold Hård anklage: Ambulancefolk svigtede død fodboldspiller

Patrick Ekengs dødsfald har umiddelbart affødt en diskussion i såvel rumænsk som international fodbold om hvorvidt forholdene omkring ambulancer og rednings-mekanismerne udenfor banen er gode nok.

Den internationale sammenslutning af professionelle fodboldspiller, FIFPRO, har udtrykt bekymring over situationen i rumænsk fodbold og opfordrer til bedre vilkår for spillerne.

- Det ville have kostet så lidt som 400 euro per klub per kamp at have bedst muligt udstyr til rådighed, men det er ikke ført ud i livet, er præsidenten for den rumænske spillerforening, Afan, citeret for at sige.

Patrick Ekeng faldt pludselig om fredag aften i en ligakamp i rumænsk fodbold. (Foto: AP) Intl. fodbold Hård kritik efter fodboldspillers død: Det må ikke ske i 2016

Intl. fodbold Fodboldstjerner i chok over død landsholdsspiller

Patrick Ekeng bæres op på en båre og køres siden på hospitalet. Men hans liv står ikke til at redde. (Foto: AP) Intl. fodbold Landsholdsspiller død: Faldt om efter syv minutter på banen

1 kommentar
Vis kommentarer