Du milde kineser! De blev januars ti dyreste

De kinesiske klubber har igen markeret sig stærkt i dette transfervindue - og de dominerer listen over de største handler i januar

Carlos Tevez tjener styrtende i Kina. Foto: AP
Carlos Tevez tjener styrtende i Kina. Foto: AP

Natten til onsdag lukkede vinterens transfervindue i de største ligaer i Europa, og på sidstedagen var der som vanligt ikke de helt store og bemærkelsesværdige handler at berette om.

Tidligere kunne klubber, især de engelske, godt finde på at lave en desperat transfer eller to i sidste øjeblik, men sådan har situationen ikke været de seneste år.

Det betyder dog ikke, at der ikke har været store handler i januars transfervindue.

Igen har kinesiske klubber markeret sig stærkt med flere opsigtsvækkende transfers. Den brasilianske landsholdsstjerne Oscar blev fristet af de mange asiatiske millioner i Shanghai SIPG, som hentede den nu tidligere Chelsea-mand for hele 454 millioner danske kroner.

Foto: Shanghai SIPG' hjemmeside
Foto: Shanghai SIPG' hjemmeside
 

Belgiske Axel Witsel, der i flere sæsoner har tørnet ud for russiske Zenit, valgte også at tage på et kinesisk eventyr i dette transfervindue. Landsholdsspilleren var ellers rygtet til Juventus, der meget gerne ville have fat i midtbaneprofilen, men Witsel takkede pænt nej til de italienske mestre og valgte i stedet at underskrive en kontrakt med Tianjin Quanjian, der måtte hoste op med 372 millioner kroner for den 28-årige spiller.

Udover de kinesiske klubber har stenrige Paris Saint-Germain også været aktiv i dette vindue.

Franskmændene styrkede deres i forvejen stærke trup med den utilfredse Wolfsburg-stjerne Julian Draxler og det portugisiske stortalent Goncalo Guedes, der forlod Benfica til fordel for de forsvarende Ligue 1-mestre.

PSG måtte samlet betale 461,5 millioner kroner for de to profiler.

De to transfers er naturligvis med på vores liste over de største handler i dette transfervindue, som du kan se i bunden af artiklen.

Argentinske Carlos Tevez' skifte fra Boca Juniors til Shanghai Shenhua formåede ikke at komme med i top ti, da den kinesiske klub 'kun' skulle slippe 82 millioner kroner for angrebsstjernen.

Foto: AP
Foto: AP
 

Men handlen er i den grad værd at nævne i denne artikel, da Shenhua ender med at skulle betale Tevez vanvittige 565 millioner kroner i løn over en to-årig periode! Den tidligere Juventus-spiller kan glæde sig over at tjene ikke mindre end 5,3 millioner kroner om ugen i den kinesiske storby.

Til sammenligning får verdens bedste fodboldspillere, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, hver udbetalt 3,2 millioner hver uge.

Så selvom Tevez ikke er med på listen over de største transfers i dette vindue, kan man roligt sige, at han har scoret det store kinesiske jackpot.

Det er desuden værd at bemærke, at det kinesiske vindue først lukker 28. februar, og derfor kan flere store handler ske den næste måneds tid.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.