Efter ny drømmekamp: 'The Great Dane' hyldes i Australien

Rosen vælter ned over den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen, der for længst er blevet en stor profil i den australske liga

Thomas Sørensen imponerer i sin australske klub Melbourne City. Her ses han, mens han stadig var keeper i Stoke. (Foto: AP)
Thomas Sørensen imponerer i sin australske klub Melbourne City. Her ses han, mens han stadig var keeper i Stoke. (Foto: AP)

Selvom han primært befandt sig på bænken i sidste del af sin kontraktperiode hos Stoke, har Thomas Sørensen ingenlunde glemt, hvordan man står på mål.

Det nyder de godt af på den australske sydkyst, hvor den forhenværende landsholdsmålmand vogter buret for Melbourne City. Og det gør den 39-årige dansker godt.

For få uger siden blev han rost til skyerne efter sin indsats i lokalderbyet mod Melbourne Victory, og lørdag indtog manden, der i Australien har fået øgenavnet 'The Great Dane', så igen en hovedrolle. '

Det skete, da han og holdkammeraterne på hjemmebane sejrede 3-2 i topkampen mod Western Sydney Wanderes.

Med en perlerække af redninger holdt han Melbourne inde i kampen, som specielt i anden halvleg bød på envejs-trafik ned mod danskerens mål. Men han viste sit værd, da der var allermest behov for det, med den ene imponerende blokade efter den anden.

På den led betalte han så rigeligt tilbage for den fejl, han leverede i første halvleg, da udeholdet fra Sydney reducerede til 2-1 kort før pausen. Her passerede Mitch Nichols fra lang afstand den tidligere Premier League-keeper, der droppede i situationen.

Men han tog sin revanche. Gæsterne lugtede ellers blod det meste af anden halvleg, efter at et selvmål havde skabt balance i regnskabet med 30 minutter igen.

Melbourne kom i stormvejr herefter, men Sørensen hev klasse-redninger op på stribe, og da det endelig lykkedes Western Sydney at score, annullerede dommeren målet, da et frispark angiveligt var taget for hurtigt.

En dom, der dog fremstod noget besynderlig som følge af den langsomme gengivelse på tv-billederne. Men Sørensen kunne ånde lettet op, alt imens hans ageren førte til stor anerkendelse på Twitter.Til sidst endte det med den helt store fest, da Harry Novillo bankede til bolden fra kanten af feltet og med sin anden scoring denne dag sendte værterne på 3-2, som blev kampens resultat.

Det kunne dog være gået meget anderledes, men der kom en dansker i vejen, og som de australske kommentatorer - der undervejs kaldte Sørensen en enmands-mur - sammenfattede affæren efter kampen:

- Thomas Sørensen havde nogle fantastiske redninger. Det er svært ikke at føle med Western Sydney Wanderes, der dominerede anden halvleg. Men de kunne ikke finde en vej igennem, lød det til tv-seerne.

Med sejren og de tre point kravler Thomas Sørensen op på 3. pladsen i den australske liga, der toppes af Brisbane, mens Western Sydney er nummer to i tabellen.

Melbourne City og Thomas Sørensen har papir på hinanden indtil sommeren 2017.

Se flere Twitter-reaktioner på Sørensens indsats her:22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere