Efter uhyggelig dommervold: Jeg var fuldstændig magtesløs

Den argentinske dommer, der blev overfaldet i en lokal kamp i Sydamerika, håber, de implicerede får en lang straf

Se det uhyggelige dommeroverfald i artiklen øverst.

Det har sendt chokbølger igennem argentinsk fodbold, da den lokale dommer Claudio Elichiri, måtte flygte for sit liv, efter han var blevet brutalt overfaldet af både spillere og fans fra fodboldklubben Sarmiento.

I 4. divisionskampen mellem Sarmiento og Sansinena gik det amok, da dommeren undlod at fløjte et straffespark til Sarmiento, og få sekunder senere scorede modstanderen så på en kontra.

Det fik spillerne op i det røde felt, og selvom Elichiri stangede flere røde kort ud, nægtede spillerne at forlade banen og slog ud efter ham.

Derfor blæste dommeren kampen af, og så så tilskuerne rødt, og de stormede banen, jagtede Elichiri rundt på banen, mens det lille politiopbud havde meget svært ved at beskytte manden i orange, der fik læsterlige tæsk, inden han endeligt fik søgt ly i omklædningsrummet, hvor han kunne blive behandlet for sine mange skader.

Den lokale liga-formand kaldte det 'et mirakel', at Elichiri fortsat er i live, og nu sætter hovedpersonen selv ord på det uhyggelige overfald.

- Det skal stoppe her og nu. Jeg fik virkelig tæv. Jeg kan ikke engang bevæge mine læber. Det kom fuldstændig ud af den blå luft. Jeg smed en Sarmiento-spiller ud, fordi han havde fornærmet mig, en anden slog mig bagfra, og derfra eskalerede det hele bare, siger dommeren til lokale medier, fortæller Daily Mail.

- Der var mange mennesker og meget få politifolk, jeg kunne intet gøre. Det er første gang, det her sker for mig. Jeg har tre børn, og jeg følte mig fuldstændig magtesløs. Da jeg kom hjem, krammede min kone og jeg hinanden og græd, fortæller Elichiri.

Trods den gruopvækkende oplevelse nægter Elichiri at bøje sig for voldsmændene.

- Jeg elsker at være dommer, og jeg har ikke tænkt mig at stoppe nu. Det er virkelig slemt, det der skete, men den slags ting gør dig stærkere.

- Der skal komme en hård straf til de mennesker, der gjorde det.

Danmark har også haft deres egen triste sag om dommervold, hvor Albertslund-fodboldklubben Albertslund FC måtte lukke, efter spillere og tilskuere fra klubben var gået amok på både kampens dommer og modstander-holdets spillere.

Læs historien her

I Mexico er dommervold endte med den værst tænkelige udgang, da en fodbolddommer i sidste måned døde, efter han var blevet nikket en skalle af en spiller, som han netop havde vist ud.

Læs mere om den historie her

Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie

Overfaldet i voldsorgie: Forstår ikke DBUs straf

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby