Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Efter voldsomme anklager: Platini smider håndklædet i ringen

UEFA-præsident Michel Platini har trukket sit kandidatur til præsidentposten i FIFA

Michel Platini kaster håndklædet i ringen og trækker sig som kandidat til hvervet som FIFA-præsident. (Foto: AP)
Michel Platini kaster håndklædet i ringen og trækker sig som kandidat til hvervet som FIFA-præsident. (Foto: AP)

Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) præsident, Michel Platini, trækker sig som kandidat til præsidentposten i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA). Det skriver AP ifølge flere medier.

Platini er for nylig blevet udelukket fra al fodbold i otte år af FIFAs etiske komité sammen med nuværende FIFA-præsident, Sepp Blatter.

Det er en overførsel på to millioner schweizerfranc fra Blatter til Platini i 2011, som strider mod FIFAs regler omkring gaver, da det ikke kunne dokumenteres, at franskmanden havde krav på en så væsentlig pengegave.

- Jeg trækker mit kandidatur. Jeg kan ikke længere gennemføre det. Jeg har hverken tiden eller lysten til at møde vælgerne, møde andre og kæmpe med andre, siger UEFA-bossen til L'Equipe.

Den franske fodboldboss har dog meddelt via sin advokat, at han vil anke dommer til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), men han vælger nu alligevel at trække sit kandidatur.

Se også: Godt nytår fra FIFA: Blatters lakaj er færdig i fodbold

UEFA har allerede en i kandidatfeltet. Således meddelte den europæiske organisations generalsekretær Gianni Infantino sit kandidatur, da skandalen om Platini foldede sig ud og dermed bragte hans muligheder for at blive valgt i fare.

Grundet den verserende sag mod Platini, som også endte i udelukkelsen på otte år, kunne FIFA ikke godkende Platinis ønskede kandidatur, hvorfor han formelt aldrig har været på listen over mulige præsidentkandidater.

Ud over Infantino er de fire øvrige præsidentkandidater Prins Ali Bin Al Hussein, Tokyo Sexwale, Salman Bin Ebrahim Al Khalifa og Jerome Champagne.

Valget af ny FIFA-præsident finder sted 26. februar, hvor Sepp Blatter officielt træder tilbage.

Se også: På tide at DBU forlader FIFA

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen