En æra er forbi: Han er verdens bedste

Luka Modric bryder Ronaldo og Messis dominans og vinder Ballon d'Or-titlen. Pernille Harder kom i finalefeltet til kvindernes version

Foto: AP
Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

I ti år i stræk har vinderen af den Gyldne Bold enten heddet Lional Messi eller Cristiano Ronaldo, men i 2018 blev de sat til vægs af Luka Modric, der både vandt Champions League med Real Madrid samt førte Kroatien til VM-finalen.

Ronaldo blev nummer to i kåringen, mens franskmændene Antoine Griezmann og Kylian Mbappé fulgte efter. Messi måtte tage til takke med femtepladsen.

Kroaten blev mandag aften hædret med prisen for første gang i karrieren ved en galla i Paris, hvor i alt 30 spillere var nomineret til prisen.

- Det er en utrolig følelse. Jeg er glad og stolt, og det er følelsesmæssigt meget overvældende.

- At slå spillere som Messi, Ronaldo, Griezmann, Neymar og Mbappé viser bare, at jeg har gjort noget helt specielt i år. Det har været et drømmeår for mig, siger Modric.

Både på landsholds- og klubplan har Modric haft et fortræffeligt 2018. I maj var han som nævnt med til at vinde Champions League for tredje sæson i træk med Real Madrid efter finalesejren over Liverpool.

Den 33-årige midtbanespiller tog den gode form med til Rusland senere på sommeren, hvor Kroatien blev den helt store overraskelse. Holdet nåede finalen, som blev tabt 2-4 til Frankrig.

Efterfølgende blev Modric kåret som turneringens bedste spiller.

Foto: AP
Foto: AP
 

Undervejs var Modric med til at besejre Danmark efter straffesparkskonkurrence i ottendedelsfinalen, selv om han i den forlængede spilletid misbrugte et straffespark på Kasper Schmeichel.

Men Modric og holdkammeraterne måtte siden se sig slået i finalen af Frankrig med blandt andre supertalentet Kylian Mbappé.

19-årige Mbappé vandt mandag aften ungdommens pendant til Ballon d'Or, nemlig U21-spillernes Kopa Trophy.

På kvindesiden kom danske Pernille Harder blandt de fem sidste, men blev slået af norske Ada Hegerberg i en meget tæt afgørelse. Den kvindelige, som belv uddelt for første gang, blev dog skæmmet af et tåbeligt spørgsmål til vinderen.

Skandale ved Ballon d'Or: Kan du twerke?

FCK-stjernen slår alle de store: Her er han bedst i hele Europa

Sporene skræmmer i Brøndby: Uklar fremtid for stor profil

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+