Endnu en fodbold-boss arresteret i Sydamerika

Denne gange er det den tidligere chef for El Salvadors Fodboldforbund, der er røget bag tremmer

Foto: AP
Foto: AP

Fifa-skandalen kræver hele tiden nye ofre, og denne gang er det den tidligere chef for El Salvadors Fodboldforbund, Fesfut, der er røget en tur bag tremmer.

Reynaldo Vasquez blev arrresteret onsdag som et led i den amerikanske efterforskning af svindel for millioner af dollars.

Den amerikanske anklagemyndighed siger, at en række fodboldforbund i Sydamerika modtog flere hundredetusinde dollar i bestikkelse fra sportsmarketingfirmaer i bytte for kommercielle rettigheder til VM-kvalifikationskampe.

Tidligere er blandt andre formanden for Det Costaricanske Fodboldforbund, Eduardo Li, samt Juan Angel Napout, præsidenten for Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol, blevet arresteret.

Vasquez blev anholdt af en stor politistyrke i en luksuriøs strandvilla.

- Han ydede ingen modstand, da han blev arresteret, og sidder nu i vores varetægt i en celle i hovedstaden, siger en talsmand for politiet, Howard Cotto.

Bedrageri
El Salvadors højesteret har givet USA lov til at få Vasquez udleveret, men det kan blive et langstrakt forløb som følge af, at Vasquez også har et udestående med retsvæsenet i El Salvador.

Den 59-årige forretningsmand er således tiltalt for ikke at betale sygeforsikring for sine medarbejdere samt for bedrageri.

Sideløbende er Fifas afgående præsident, Sepp Blatter, og vicepræsident, Michel Platini, suspenderet i 90 dage, mens Fifas etiske komité undersøger en mistænkelig pengeoverførsel mellem de to fodboldpolitikere.

Blatter skal høres i Fifas etiske komite torsdag, mens det er Platinis tur fredag.

Der afholdes ekstraordinært præsidentvalg i Fifa den 26. februar, hvor otte personer har meldt deres kandidatur.

3 kommentarer
Vis kommentarer