England frygter sig snydt af Blatter

Ifølge Sepp Blatter var det aftalt, at Rusland skulle være VM-værter i 2018, inden afstemningen var afviklet

Sepp Blatter står med endnu en møgsag til samlingen. (Foto: AP)
Sepp Blatter står med endnu en møgsag til samlingen. (Foto: AP)

Tidligere onsdag kunne det russiske nyhedsbureau Tass bringe et interview med Sepp Blatter, suspenderet præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), som har fået Det Engelske Fodboldforbund (FA) til at spærre øjnene op.

Blatter fortalte til Tass, at tildelingen af VM-værtskabet i 2018 til Rusland praktisk talt var aftalt, inden afstemningen blandt de potentielle kandidater blev foretaget.

Se også: Blatter i nyt vanvid: Det er Platinis skyld alt sammen

 Blandt bejlerne til slutrunden var England, og derfor vil formanden for FA, Greg Dyke, gerne have undersøgt, om det var et reelt valg, landet deltog i.

- Hvis han (Blatter, red.) har sagt det, så synes jeg, der er noget at undersøge, siger Dyke, der vil kigge nærmere på udtalelserne, ifølge Evening Standard.

Han har dog også en formodning om, hvad Sepp Blatters kommentar til interviewet vil være.

- Jeg forestiller mig, at hans svar vil være: "Jeg blev fejlciteret", lyder det fra FA-formanden.

Se også: Derfor røg den første FIFA-kandidat

Se også: Derfor røg den første FIFA-kandidat FA brugte omkring 215 millioner kroner på at byde sig til som VM-arrangør, hvoraf 25 millioner var offentlig støtte. Hvis valget var fikset, vil Dyke gerne se pengene komme tilbage.

Det kan imidlertid blive svært, forudser han.

- Vi vil selvfølgelig kigge på det. Det vil være en god idé. Men få udgifterne tilbage fra hvem? Fra Fifa?, spørger han retorisk.

Uanset hvordan VM-værtskabet endte på russiske hænder slår Sepp Blatter i interviewet med Tass fast, at intet kan tage slutrunden fra den store nation i øst.

- Der kommer ikke til at ske ændringer for VM i 2018, siger Blatter skråsikkert.

Se også: Rusland vil støtte europæisk FIFA-kandidat

Disse syv kæmper om FIFA's præsident-titel

Prins Ali Bin Al Hussein
Den jordanske prins Ali forsøger igen at blive præsident i FIFA. Ved det seneste præsidentvalg i maj 2015 tabte den 39-årige jordaner til Sepp Blatter med 73 stemmer mod 133. Prinsen har siden 2001 været formand for Det Vestasiatiske Fodboldforbund (WAFF), som tæller 12 lande på og omkring Den Arabiske Halvø. Fra 2011 til 2015 var han vicepræsident i FIFA, men han trak sig efter valgnederlaget til Blatter og den efterfølgende uro omkring FIFA.

Michel Platini
Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) suspenderede præsident, Michel Platini, var på forhånd regnet som en stærk kandidat til præsidentposten i FIFA. Aktuelt lider franskmanden dog under at være suspenderet, fordi han har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel i 2011 fra FIFA til en værdi af over 13 millioner kroner som følge af en 'gentlemanaftale' med Sepp Blatter. Beløbet er angiveligt overført for noget arbejde i FIFA, som Platini lavede i perioden 1998-2002. Undersøgelserne af Platini forventes færdige i midten af november. Først derefter kan det afgøres, om han stadig er præsidentkandidat.

Jerome Champagne
Som et europæisk alternativ til landsmanden Michel Platini meldte Jerome Champagne fredag 23. oktober sit kandidatur. Han var også kortvarigt kandidat ved præsidentvalget i 2015, men her trak han kandidaturet tilbage tre måneder inden valget på grund af manglende opbakning. Den 57-årige franskmand varetog i perioden 1999-2010 forskellige roller i FIFA.

Tokyo Sexwale
Den 62-årige sydafrikanske forretningsmand har en fortid som politisk fange, blandt andre sammen med Nelson Mandela. Tokyo Sexwale har tidligere fået opbakning fra tyske Franz Beckenbauer, der har udtalt, at sydafrikaneren kan være et godt valg som FIFA-præsident.

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa
Præsidenten i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) meldte sig søndag ind i kampen om at blive ny præsident i FIFA. Bahrain-sheiken leverede de nødvendige dokumenter til FIFAs hovedkontor med støtte fra fem nationale forbund i Asien - blot én dag, før fristen udløb.

Manden fra Bahrain er kendt for at være en tæt allieret med Kuwaits sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, som er en magtfuld politiker i den internationale sportsverden og en nøglefigur i den olympiske bevægelse.

Khalifa stod oprindeligt bag Platinis kandidatur, inden UEFA-præsidenten blev suspenderet i 90 dage, hvilket ændrede situationen.

Gianni Infantino
Generalsekretæren i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) er UEFA's plan B, efter at det er kommet frem, at spidskandidaten Michel Platini har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel fra Sepp Blatter.

Den 45-årige advokat Infantino har været ansat i UEFA siden 2000 og har været generalsekretær gennem de seneste seks år.

Infantino har blandt andet været med til at implementere en Financial Fairplay-politik, der skal sikre en mere økonomisk bæredygtig udvikling inden for europæisk klubfodbold.

Musa Bility
Præsidenten for Liberias Fodboldforbund meldte sig mandag som kandidat efter at have sikret sig opbakning fra de nødvendige fem medlemslande.

Bility har været chef for liberisk fodbold siden 2010 og går til valg på et program om, at FIFAs fattigste medlemslande skal have en større del af den økonomiske kage.

Desuden lover Bility at arbejde for et mere åbent og transparent FIFA. Liberieren mener, at det er Afrikas tur til at lede verdensfodbolden.

2 kommentarer
Vis kommentarer