Europæiske topklubber bekræfter: Ny stor turnering på vej

UEFA mangler endnu at give grønt lys til at introducere en ny europæisk klubturnering, der skal spilles fra 2021

Rygterne har kørt i lang tid, og nu er den tæt på at være god nok.

Andrea Agnelli, som både sidder i UEFA's styrende organ, eksekutivkomitéen, og er formand i sammenslutningen af europæiske klubber, ECA, bekræfter ifølge avisen The Independent, at en ny, tredje europæisk klubturnering er på vej.

Det bekræfter han på ECA’s årlige generalforsamling i Kroatien.

- Vi afventer godkendelse fra UEFA’s forretningsudvalg. Det grønne lys er blevet givet til at indføre en tredje turnering, hvilket bringer det samlede antal klubber op til 96 fra sæsonen 2021/22, skriver ECA på Twitter.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at antallet af deltagende klubhold i Europa League skæres ned fra 48 klubber til 32.

Den nye turnering får deltagelse af 32 klubber, mens Champions League forbliver uberørt. Det samlede antal klubhold i de tre turneringer vil derfor være på 96.

Det vides endnu ikke, hvordan formatet på den nye klubturnering kommer til at foregå, men tidligere har Bild skrevet, at forøgelsen af klubhold skulle betyde, at flere hold fra Skandinavien og Østeuropa kan komme med i en europæisk turnering.

Meningen er desuden at maksimere det kommercielle potentiale, der ligger i europæisk klubfodbold.

Tidligere har UEFA' arrangeret Cup Winner's Cup - Europa Cup'en for pokalvindere. Om den nye turnering som denne kommer til at bestå af pokalvindere, vides endnu ikke.

Nu mangler der blot en godkendelse fra UEFA’s eksekutivkomité.

Simon Kjær under VM i fodbold i juni. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 11. sep. 2018 - kl. 08:01 Simon Kjær ringede vikarspillere op før Slovakiet-kamp

Nicklas Bendtner er ikke uvant med at møde op i retten. Her er han sidste år i Københavns Byret efter sin spirituskørsel. Foto: Mogens Flindt Sport og Spil Bendtners mange skandaler: Hærværk, druk og taxi-tragedier

Se også: Forhadt Real-stjerne bekræfter: De ville slå mine børn ihjel

Mesut Özil har ikke kontaktet Joachim Löw efter sit landsholdsstop, og det skuffer den tyske landstræner. Foto: Lee Jin-man/AP Photo Landsholdsfodbold - 8. sep. 2018 - kl. 15:12 Stjernen skred efter kæmpe ballade: - Menneskeligt skuffet over ham

30 kommentarer
Vis kommentarer