Fascisten Di Canio forarger igen: Her er hans nyeste stunt

Den berygtede, fascistiske eks-fodboldspiller- og træner Paolo Di Canio har nok engang raget sig uklar med omverdenen, og det har kostet ham et godt job  

Paolo Di Canio skabte ballade inde på banen med sine fascistiske hilsener. Nu forarger han også uden for banen. Foto: AP/Fabio Muzzi.
Paolo Di Canio skabte ballade inde på banen med sine fascistiske hilsener. Nu forarger han også uden for banen. Foto: AP/Fabio Muzzi.

Der findes vel næppe nogen eks-fodboldspiller- og træner, der har lavet mere ballade og er blevet fyret flere gange som følge deraf end italienske Paolo Di Canio. Manden, der ved flere lejligheder har hævet højre arm som en fascistisk salut mod ekstreme fangrupper

Nu er det nok engang Dicanios fascistiske tilhørsforhold, der har fået ham fyret. Indtil for en dags tid siden var italienerens ellers ansat ved på TV-giganten Sky Sports italienske afdeling. Men det stoppede prompte onsdag, efter flere italienske brugere på Twitter har klaget om over den karismatiske ballademager.

Klagen gik på, at Dicanio havde korte ærmer på under udsendelserne for Sky Sports Italia, og det betød angiveligt, at der var helt frit syn til hans fascistiske tatoveringer på højre arm. Og det blæk-'værk', der var synligt var skriften 'DUX'. Det kommer af det latinske noun dux, ducis, som betyder 'leder, general'.

Dette 'DUX' var betegnelsen, som den tidligere fascistiske leder diktator Benito Mussolini brugte om sig selv. Altså sympatiserer Di Canio med Mussolini. Det er i sig selv ikke nogen kæmpe overraskelse.

Efter klagerne fra folk valgte Sky Sports Italia altså at sige stop! Ikke mere Di Canio på skærmen.

- Vi begik en fejl. Vi undskylder over for alle de mennesker, som føler sig såret over det her. Vi talte meget med DI Canio om det her og på trods af hans professionelle opførsel, blev vi enige om at rive kontrakten i stykker, sagde Sky Sports medieansvarlige vicepræsident Jacques Raynaud ifølge goal.com på en pressekonference onsdag.

Sort på hvidt: Eriksen floppede på Wembley

TV: Efter hård kritik: Her slår Ronaldo rekord

DBU får tørre tæsk af UEFA

Flot hæder til FCK-forsvarer: Zanka i fint selskab

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?