Annonce:
Annonce:

FCM-back ydmyget: Disse danske spillere har prøvet det samme

André Rømers kedelige oplevelse torsdag mod Memphis Depay kommer i kategori med blandt andre Asbjørn Sennels, Søren Colding og Thomas Rytter

André Rømer var dog ikke tilfreds med kampen. Se Ekstra Bladets interview med spilleren her (Foto og redigering: Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Fodbold

Der var et gult kort, et rødt kort, et straffespark og en voldsom omgang ørhed.

André Rømer manglede sådan set bare at lave selvmål på Old Trafford torsdag aften, da Manchester United og i særdeleshed Memphis Depay bød ham op til en dans, han slet ikke var klar til.

Desværre for ham står hans nedtur i 1-5-nederlaget tilbage som et af de mest minderige oplevelser fra kampen, og selv var Rømer da også klar over, at det ikke var alt for godt.

- Memphis kører mig på røv og albuer hele kampen. Han var virkelig god og spillede i et helt andet tempo end i Herning.

Annonce:

- Jeg tror, han kørte forbi mig 10-12 gange (...) Jeg har aldrig været så tæt på at græde over en fodboldkamp som i aften. Jeg har det helt forfærdeligt, og det er en kamp, jeg gerne vil glemme hurtigst muligt, men som jeg desværre nok vil huske resten af livet, konstaterede backen.

Vi kan så glæde André Rømer med, at han ikke er første tilfælde i dansk fodboldshistorie, der er blevet ydmyget for åben skærm af en modstander.

Vi remser op:

Juni 2000: Søren Colding over for Thierry Henry

Søren Colding bliver stadig mindet om den løbetur med Thierry Henry…

Det er snart 16 år tiden, men billedet af Henry, der runder en halsende Colding har brændt sig fast i den danske fodboldbevidsthed.

Nøjagtig som André Rømer nok må affinde sig med at være ham, der blev gjort til grin af Manchester Uniteds Memphis Depay.

- Selvfølgelig piner det én, når det sker, men Rømer er så ung, og jeg er ikke i tvivl om, at han lærer sindssygt meget af det og kommer videre.

- Han spillede en flot første kamp og havde overhånden. Det skal han forsøge at holde fast i, selv om det var omvendt på Old Trafford, siger Søren Colding til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han lærte meget af løbeduellen mod Thierry Henry. Og ikke kun at han ikke løb helt lige så stærkt som det franske lyn.

- For mig var det en øjenåbner. Det, jeg fandt ud af den sommer, var, at hvis jeg skulle blive bedre, så var jeg nødt til at komme til udlandet og møde sådanne mennesker hver weekend.

- For jeg mødte ikke Henry i Superligaen, og Rømer møder heller ikke Depay hver søndag, siger Søren Colding, der under VM i 1998 også havde haft visse problemer med den nigerianske driblekonge Jay Jay Okocha.

Tørret gentagne gange af McManaman
Den nu 43-årige eks-landsholdsspiller skiftede i 2000 til Bochum og blev en bedre forsvarsspiller. I den tyske klub skulle han klare sig selv og blev matchet langt hårdere end i Brøndby.

- I Bundesligaen skulle jeg klare mig selv, mens vi i Brøndby snakkede meget om, hvordan vi skulle bakke hinanden op.

Annonce:

- Jeg kan huske vores kamp i Liverpool, hvor jeg spillede over for Steve McManaman. Han snød mig da mange gange, men der stod en holdkammerat bagved hver gang, siger Colding, der ikke helt så Rømer få den opbakning i sin ulige duel med hollandske Depay.

Søren Colding er i dag i smykkebranchen og ude af fodboldens nådesløse søgelys, men kapløbet med Henry kommer han nok aldrig helt til at kunne løbe fra.

Den episode bliver han jævnligt mindet om.

- Folk husker både de gode og de dårlige ting. Sådan er det.  Jeg hører stadig for det, og vi har haft en fransk sælger, der gjorde opmærksom på det hver eneste, jeg så ham.

- Han ville gerne høre, hvad nummer Henry spillede med, for jeg så ham jo kun fra ryggen. Jeg kan ikke huske det, men det kan han, griner Colding, der meget præcist opsummerer, hvad der egentlig skete den junidag i Brugge, da den franske Speedy Gonzales med 12-tallet på ryggen gav Colding ’15 seconds of fame’:

Annonce:

- Jeg skulle løbe om kap med Henry med midterlinjen – og den vandt jeg så ikke. I sådan en situation er det kun én vej: At lave frispark. Det nåede jeg så heller ikke den dag.

***

Marts 2002: Thomas Rytter over for Damien Duff

Thomas Rytter nåede fire A-landskampe som aktiv. Kun en enkelt af dem spillede han fuld tid - mod Irland På Landsdowne Road i foråret 2002.

Det må kaldes et paradoks, for det var nok Rytters dårligste optræden i en kamp overhovedet. Her tæller ungdomskampe også med.

Det kan han takke Damien Duff for, der omvendt spillede noget af det bedste, han havde lært.

Den irske wing, der var en stor profil hos Blackburn Rovers, var i topform og legede igen og igen kispus med den danske højreback, så Rytter i dagevis efterfølgende må have følt sig rundtosset.

Selv tog Rytter den med ro, skrev Ekstra Bladet efter kampen.

- Jeg var ikke værre i mit spil end de andre. Damien Duff kom forbi mig et par gang, men det vil sådan en god spiller altid, sagde han.

Kampen fungerede som optakt til VM-slutrunden i Japan og Sydkorea.

Annonce:

- Jeg var vist ikke inde i truppen før kampen i aftes, så man kan ikke sige, at jeg har forværret mine chancer, sagde Rytter.

Det kunne han have ret i, og de blev ikke forbedret siden. Rytter kom ikke med til VM.

***

Februar 2004: Asbjørn Sennels over for Luis García.

Debuterer for Brøndby IF, efter Michael Laudrup som cheftræner har hentet ham i Viborg.

Han fik den værst tænkelige start på eventyret i blåt og gult, da han fik lov at stå overfor Luis García og Ronaldinho, da Brøndby spillede UEFA Cup-kamp mod FC Barcelona på Brøndby Stadion.

Igen og igen blev den ellers kløgtige venstre back rundet, tørret og snydt af de to stjerner. Og da Ronaldinho efter en god times spil løb tør for kræfter, satte cheftræner Frank Rijkaard Marc Overmars ind, hvilket ikke just gjorde forholdene lettere for Sennels.

- I en betydende kamp er det den bedste spiller, jeg har stået overfor, har Sennels siden fortalt om 'markeringen' af Luis García.

Annonce:

- Han var på toppen af sin karriere, og jeg kan godt huske, at jeg havde mit hyr med ham. Men det var nu ikke kun ham. Vi mødte et Barcelona-hold, der var i gang med at indlede den gode periode, de vel stadig har.

- Ronaldinho spillede flere gange Garcia fri med indenomsafleveringer, og de kom altså med større præcision, og mere ud af den blå luft, end jeg var vant til, sagde Asbjørn Sennels til bold.dk i 2009.

***

Juni 2007: Jan Kristiansen over for Christian Wilhelmsson

Krølle versus Chippen

EM-kvalifikationskampen mod Sverige vil for altid blive husket for baneløberens overfald på dommer Herbert Fandel. Men det var kampen, der havde alt. Den måske mest dramatiske nogensinde i Parkens lange historie.

En af de mest oversete var duellen i især de første 30 minutter mellem Jan Kristiansen og Christian Wilhelmsson. 'Krølle', som Kristiansen kaldes, var placeret som venstre back i karantæneramte Niclas Jensens fravær.

Få dage forinden var han blevet pokalhelt for FC Nürnberg i tysk fodbold, men duellen mod 'Chippen', som Wilhelmsson kaldes, tabte Kristiansen med et brag.

Annonce:

Især ved scoringen til 3-0 til Sverige, hvor Wilhelmsson elegant rundede ham, så han snublede, inden Johan Elmander scorede med hælen, står som en dansk ydmygelse.

- Jeg synes egentlig, at det gik fint nok for mig. Wilhelmsson gik forbi mig ved 3-0, da mit støtteben gled væk under mig.

- To minutter forinden fik jeg tacklet til hjørnespark. Jeg accepterede udskiftningen, for det skulle ske noget, og en cadeau til de spillere, der formåede at vende kampen, sagde den uheldige dansker efterfølgende.

Han holdt 39 minutter, så havde assisterende landstræner Peter Bonde, der stod i spidsen for holdet, da Morten Olsen havde karantæne, fået nok. Kristiansen blev flået ud og erstattet med Leon Andreasen.

***

Oktober 2008: Martin Pedersen over for Cristiano Ronaldo

Ofte er det Lars Jacobsen man tænker på, når man tænker på Cristiano Ronaldo mod en dansk back. Og ofte har Jacobsen taget sig godt ud mod Real Madrid-stjernen.

Anderledes skidt så Martin Pedersen ud, da det var hans tur i efteråret 2008.

AaB spillede Champions League og havde fornøjelsen af Manchester United på Aalborg Stadion.

Annonce:

Den kamp tabte nordjyderne klart 3-0 på en aften, hvor United gjorde, hvad der passede dem - og i særdeleshed en velspillende Ronaldo, der i flere tilfælde brugte Pedersen som en træningskegle.

- Men når jeg kommer hjem og har sundet mig, så ved jeg nok også, at alle på holdet har gjort, hvad de kunne. Det var stort. Det var sjovt at prøve, sagde Martin Pedersen efter opgøret.

Han og AaB kom i den grad igen. Ikke alene hentede de 2-2 på Old Trafford, de spillede sig også i Europa League-1/16-finalerne, hvor spanske Deportivo La Coruña blev knuset med samlet 6-1, og siden var Manchester City kun lige præcis bedre, da de vandt 1/8-finalerne på straffespark.

***

August 2009: Michael Jakobsen over for Alexis Sánchez

Det blev til 45 minutter for AaB-backen i sin tredje landskamp, da Danmark mødte Chile i en venskabskamp i sensommeren 2009 på Brøndby Stadion.

Det var primært Alexis Sánchez' fortjeneste. Udinese-profilen, der siden blev en stjerne i først FC Barcelona og siden Arsenal, havde 45 muntre minutter i et sprudlende chilensk landsholds offensiv.

Annonce:

Og 23-årige Jacobsen så meget tung ud i flere situationer, hvor der omvendt heller ikke var nogen hjælp fra Martin Jørgensen, der lå længere fremme i venstre side.

- Hvordan jeg så ham 7’eren? Jamen, jeg så ham jo generelt kun bagfra. Han er en finurlig spiller med en masse tricks.

- Jeg er på hælene i starten, og hopper lidt for let på de finter, han laver, konstaterede Jacobsen efterfølgende til Ekstra Bladet.

- Som halvlegen skred frem, synes jeg, at det gik bedre og bedre, men der er typer, der er nemmere at spille over for. Lad os sige det sådan, sagde Jakobsen.

***

Juli 2014: Michael Almebäck over for Club Brugges offensiv

Svenskeren var overraskende med fra start, da Brøndby spillede Europa Cup i Belgien.

Det viste sig ikke at være nogen god idé fra cheftræner Thomas Franks side. Almebäck blev, som Ekstra Bladet skrev i sit referat af kampen, 'symbolet på Brøndbys deroute'.

Almebäck havde en fortid i netop Club Brugge

Annonce:

- Michael Almebäck, der overraskende havde fået chancen, kronede en helt igennem svag kamp ved at spille Lestienne helt fri, men der gik lidt for meget leg i den, og han lobbede både over og forbi mål, skrev vi.

Brøndby tabte kampen 3-0 i en regulær ydmygelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: