FCM-stjernens nye medspiller udvist - gav fingeren efter abelyde

Den tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong gav russisk publikum fingeren, da han blev udsat for abelyde - og fik det røde kort

Emmanuel Frimpong med den famøse finger, der fik ham sendt ud i en kamp i Moskva.
Emmanuel Frimpong med den famøse finger, der fik ham sendt ud i en kamp i Moskva.

Efter en håndfuld flotte sæsoner på FC Midtjyllands Superliga-hold er Sylvester Igboun ankommet til russisk fodbold, og at det kan give grænseoverskridende oplevelser, var nigerianeren vidne til i sæsonpremieren.

Sylvester Igboun rykker østpå. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-profil bliver russeres dyreste spiller nogensinde

Her spillede Igbouns nye hold, FC Ufa, mod storholdet Spartak Moskva - en kamp, som for den tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpongs vedkommende endte med et rødt kort.

I en nærkamp ved det ene hjørneflag blev Frimpong udsat for abelyde fra tribunerne, og det fik ghaneseren til i et kort glimt at sende en finger i retning af tribunen. Hvorefter han blev udvist.

- Jeg vil gerne undskylde for, at jeg blev udvist efter en provokation, skriver Frimpong på Twitter.

- Men jeg er også et menneske, og jeg burde ikke udsættes for racisme, når jeg spiller det spil, jeg elsker, skriver Frimpong blandt andet på Twitter, hvor han også har lagt en lille video af optrinnet ud - foruden en selfie sammen med nytilkomne Sylvester Igboun.

Ifølge BBC vil FC Ufa ikke klage over Spartak Moskva-fansene - klubbens direktør Shamil Gazizov kalder episoden for uheldig.

- Der var folk, som kan have råbt nogle ting. Det er følelser, der forsvinder efter kampen.

- Det, Frimpong gjorde, var forkert. Nogle gange må man holde tårerne tilbage og bare finde sig i det, siger Ufa-direktøren ifølge BBC.

Episoden skaber mange steder fornyede spekulationer om, hvorvidt Rusland er det rette sted til den VM-slutrunde, der skal afholdes i 2018.

Manchester City-spilleren Yaya Toure fra Elfenbenskysten antydede efter en kamp i 2013, at afrikanske lande burde boycotte VM-slutrunden, efter at han modtog racistiske tilråb under en kamp mod CSKA Moskva.

Yaya Toure blev efter sigende udsat for racisme i Moskva, da CSKA spillede mod Manchester City. Den russiske klub afviser dog anklagerne. (Foto: AP) Champions League Russere afviser racime-anklager mod City-stjerne

Sylvester Igboun sad på bænken i hele kampen mellem Spartak og FC Ufa i sæsonpremieren. Opgøret endte 2-2 til trods for, at udeholdet var en mand i undertal i en time.

54 kommentarer
Vis kommentarer