Fenerbahce-bus overdænget med skud - chauffør i livsfare

På vej hjem fra en udekamp blev den tyrkiske storklub Fenerbahces spillerbus angrebet af bevæbnede mænd, formentlig fans af rivalerne Trabzonspor. Chaufføren meldes i livsfare

(Video: AP)

Det, der skulle have været en hjemtur med fest og farver blev her til aften forvandlet til et sandt helvede for fodboldspillerne fra den tyrkiske storklub Fenerbahce.

For på vej til lufthavnen i Trabzon efter 5-1-sejren over Rizespor blev bussen ca. kl. 22.15 lokal tid (kl. 21.15 dansk tid) angrebet af bevæbnede mænd.

Det skete i byen Sürmene, der ligger lige mellem Trabzon og Rize i det nordøstlige Tyrkiet.

Adskillige skud blev affyret ind gennem forruden på bussen, og chaufføren meldes i livsfare. Der berettes ikke om, at nogen spillere er såret.

- Vi var døden nær, der er ikke rigtig mere at sige. Vi er målløse og tabt for ord - hvordan kan sådan noget her ske, siger den tyrkiske landsholdsspiller Mehmet Topal om episoden.

Billeder af bussen postet på Twitter viser de store skudhuller i forruden og det blodige rat foran chaufførens tomme sæde.

Bussen var efter episoden på vej ud over siden på en viadukt, men hårdt såret formåede buschaufføren at få bussen standset med hjælp fra sikkerhedsvagter inde i bussen.

Foreløbige rapporter fra Tyrkiet lyder på, at det er tilhængere fra den rivaliserende klub Trabzonspor, der står bag, men det er endnu ikke blevet bekræftet.

Spillerne blev efter eskorteret til lufthavnen i armerede køretøjer under massiv politibeskyttelse.

Rivaliseringen mellem Fenerbahce og Trabzonspor kulminerede foreløbigt i sommeren 2011, hvor Fenerbahce-ledere blev dømt i en større matchfixing-sag, hvori ledere fra Trabzonspor blev frikendt.

Fenerbahce beholdt dog mesterskabet det år, mens Trabzonsport blev nr. to - og det fik rivaliseringen til at blusse meget stærkt op.

Derfor er der garanti for ballade, når de to hold mødes.

Hjertestop under kampen
Yderligere en tvist på aftenen er, at aftenens kamp mellem Fenerbahce og Rizespor nær havde fået en tragisk udgang. For efter 30 minutters spil faldt Rizespors polske midtbanespiller Ludovic Obraniak om med hjertestop.

Polakken, der er ejet af Werder Bremen og blot udlejet til den tyrkiske klub, blev behandlet på stedet, og hans tilstand er meldt stabil.

Ekstra Bladet følger sagens udvikling...

1 af 2 Fenerbahce-spillerne blev lørdag aften udsat for et væbnet overfald i deres spillerbus. (Foto: Photoshot)
2 af 2 Den sønderskudte forrude på bussen. (Foto: Scanpix)
51 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere