Feyenoords mesterskabshelt indstiller karrieren

Dirk Kuyt har spillet sin sidste kamp på topplan. Han stopper tre dage efter hattrick i Feyenoords guldkamp

Den mangeårige hollandske landsholdsspiller Dirk Kuyt har scoret sit sidste mål som professionel fodboldspiller.

Tre dage efter, at han med et hattrick gjorde Feyenoord til hollandsk mester for første gang i 18 år, har Dirk Kuyt valgt at indstille karrieren som fodboldspiller.

Det skriver Feyenoord på klubbens hjemmeside.

- Gennem hele min karriere har jeg fulgt mit hjerte, når jeg har skullet tage beslutninger, og det gælder også denne beslutning. Det føles som det rigtige tidspunkt at stoppe.

- Jeg har haft to fantastiske år i Feyenoord, siden jeg vendte tilbage, og mesterskabet har været højdepunktet.

- Jeg havde en drøm om at komme tilbage og vinde trofæer med Feyenoord. Som alle mine drømme blev den også til virkelighed, siger 36-årige Dirk Kuyt.

Han er dog ikke færdig med Feyenoord. Han får en rolle i klubbens administration, hvor han kommer i lære hos teknisk direktør Martin van Geel.

Dirk Kuyt indledte karrieren i Utrecht, inden turen for første gang gik til Feyenoord i 2003. Efter tre år gik turen videre til Liverpool, hvor han spillede i seks år, før han via Fenerbahce kom tilbage til Feyenoord.

Mellem sine ophold i Feyenoord blev Kuyt omskolet fra frontangriber til kantspiller.

Han nåede at score 24 mål i 105 landskampe for Holland, og i 2010 var han med til at nå frem til VM-finalen, som dog blev tabt. Ved samme slutrunde scorede han i 2-0-sejren over Danmark.

Her kan du se højdepunkter fra hans tid i Liverpool: