FIFA-bestikkelse koster argentinsk firma 800 millioner

Argentinske Torneos skal betale en formue for bestikkelse af officials i den store FIFA-skandale

Firmaet Torneos skal betale en større formue i erstatning, efter at direktør  Alejandro Burzaco (th.) har indrømmet bestikkelse af FIFA-bosser. Foto: AP/Victor R. Caivano
Firmaet Torneos skal betale en større formue i erstatning, efter at direktør Alejandro Burzaco (th.) har indrømmet bestikkelse af FIFA-bosser. Foto: AP/Victor R. Caivano

Bestikkelse af topfolk fra Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) koster nu det argentinske firma Torneos dyrt.

Torneos har ifølge retsdokumenter fra New York indvilget i at betale sammenlagt 800 millioner kroner i erstatning og bøde, efter at Torneos-direktør, Alejandro Burzaco, sidste år gik til bekendelse.

Burzaco indrømmede i november 2015, at han betalte penge under bordet til højtstående officials fra både FIFA og Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) i bytte for lukrative marketingrettigheder.

Marketingrettighederne med FIFA gjaldt blandt andet VM i 2018, 2022, 2026 og 2030.

I 2013 indgik Torneos desuden et joint venture-selskab med to andre firmaer, hvor der blev betalt store bestikkelsessummer til officials fra Conmebol for marketingrettigheder til Copa America.

Torneos er blot en af i alt 43 personer eller selskaber, der retsforfølges i USA i forbindelse med den store FIFA-skandale.

For halvandet år siden slog schweiziske myndigheder til under en FIFA-kongres i Zürich, hvor flere FIFA-folk blev anholdt. Flere af dem er siden hen blevet udleveret til USA.

Foreløbig har 20 personer og to selskaber erkendt sig skyldig i ulovligheder i forbindelse med Fifa-skandalen.

1 kommentar
Vis kommentarer