Fifa-boss: Udbetaling til Platini ligner regnskabsfusk

Michel Platini er i knæ, efter at formanden for Fifas valgkomité, Domenico Scala, kritiserer franskmanden.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Det er en alvorlig udeladelse i regnskaberne, at udbetalingen på to millioner schweizerfranc fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) til Michel Platini ikke kan ses nogen steder.

Det mener formanden for Fifas valgkomité, Domenico Scala, som tilmed antyder, at der kan være tale om fusk i regnskaberne.

Scala fortæller, at den afgående Fifa-præsident Sepp Blatters aftale om en løn på to millioner schweizerfranc (over 13 millioner danske kroner) burde være fremgået i regnskaberne før udbetalingen i 2011.

- Begge parter var medlemmer af Fifas eksekutive komité og godkendte hvert år det finansielle budget, som var ukorrekt med to millioner schweizerfranc.

- Det kan ses som en forfalskning af regnskaberne, siger Scala til Financial Times.

Platini indrømmer mangel på skriftlig kontrakt med Fifa

Han mener, at der burde have været et bevis i regnskaberne på, at Platini havde en aftale med Blatter om at rådgive Fifa-præsidenten i årene fra 1998 til 2002.

Både Blatter og Platini blev tidligere på måneden suspenderet i 90 dage på grund af den mistænkelige udbetaling, og Fifas valgkomité har ikke tænkt sig at behandle Platinis kandidatur til præsidentposten, så længe han er suspenderet.

Fifa har bekræftet, at der som planlagt afholdes Fifa-valg 26. februar 2016, og der er ansøgningsfrist for at stille op på mandag.

En kilde tæt på Platini mener, at Scala lader døren stå på klem for franskmanden, medmindre suspensionen forlænges i 45 dage, som også er en mulighed. I det tilfælde vil suspensionen udløbe få dage inden valget.

- Vi fornemmer, at valgkomitéen ikke har sat en endegyldig stopper for Michel Platini, siger kilden til AFP.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+