FIFA-komité vil udelukke tysk fodboldboss i to år

Wolfgang Niersbach skal udelukkes fra alle fodboldaktiviteter i to år, hvis det står til FIFAs etiske komité

FIFA's etiske komité vil udelukke Wolfgang Niersbach. (Foto: AP)
FIFA's etiske komité vil udelukke Wolfgang Niersbach. (Foto: AP)

Tyskland mistænkes for at have bestukket sig til VM-værtskabet i fodbold i 2006, og nu anbefaler den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) at udelukke Wolfgang Niersbach fra alle fodboldaktiviteter i to år for sin rolle i sagen.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Hvis anbefalingen følges, betyder det, at Niersbach må træde tilbage fra sine medlemsposter i eksekutivkomitéerne i både FIFA og Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Intl. fodbold Balladen fortsætter: FIFA-chef går af i protest

Niersbach er tidligere præsident i Det Tyske Fodboldforbund (DFB), lige som han var vicepræsident i Den Lokale Organisationskomité (LOC) for VM 2006.

I november sidste år trådte Niersbach tilbage som præsident i DFB, da han ikke kunne redegøre for, hvorfor LOC havde overført et beløb svarende til cirka 50 millioner kroner til Fifa.

Ifølge den tyske avis Der Spiegel er pengene gået til at købe stemmer fra fire asiatiske delegerede.

Ud over udelukkelsen fra al fodbold ønsker den etiske komité også, at Niersbach tildeles en bøde svarende til cirka 200.000 kroner.

Komitéen er i gang med at undersøge seks personers rolle omkring tildelingen af værtskabet. Ud over Niersbach er også Franz Beckenbauer, der var præsident for LOC, blandt de personer, som er under lup.

Chileneren Sergio Jadue og colombianeren Luis Bedoya - som er tidligere fodboldpræsidenter i deres respektive lande - er begge blevet udelukket fra sporten på livstid. (Foto: AP) Intl. fodbold FIFA udelukker to fodboldbosser på livstid

Michael Platinis afløser i UEFA findes i september. Her er franskmanden i selskab med sin tidligere holdkammerat fra Juventus Zbigniew Boniek. (Foto: AP) Landsholdsfodbold DBU-formand: UEFA har manglet ledelse alt for længe

0 kommentarer
Vis kommentarer