FIFA-medlem: Rusland og Qatar kan miste VM

Et højtstående Fifa-medlem siger, at Rusland og Qatar kan miste deres VM-værtskaber på sager om bestikkelse

Qatars VM-værtsskab kan komme i fare. (Foto: AP)
Qatars VM-værtsskab kan komme i fare. (Foto: AP)

Hvis der findes beviser for bestikkelse, kan Rusland og Qatar miste deres værtskaber for VM i fodbold i henholdsvis 2018 og 2022.

Det siger et højtstående Fifa-medlem for første gang, da schweizeren Domenico Scala søndag slog det fast i et interview med den schweiziske avis Sonntagszeitung.

- Hvis der eksisterer beviser for, at Rusland og Qaar blev VM-værter på baggrund af bestikkelse, kan tildelingerne blive annulleret, siger han.

José Mourinho føler sig frarøvet. (Foto: AP) Intl. fodbold Mourinho anklager FIFA: Stjal I min pris?

Schweizeren skynder sig dog at understrege, at de eventuelle beviser endnu ikke er fundet.

Domenico Scala er sat i spidsen for den komité, som skal lede Fifa fra Blatter og hen til en ny præsident for den store fodboldorganisation. Han skal sørge for, at det kommende præsidentvalg forløber så godt som muligt.

(Foto: AP) Intl. fodbold Ny anklage: FIFA forlangte millioner for VM-stemmer

Schweiziske myndigheder er i færd med at undersøge, om der er sket bestikkelse i forhold til værtskaberne for VM i 2018 og 2022. Det sker som en del af en større undersøgelse, som også har ført til spørgsmål i forbindelse med VM i Sydafrika i 2010.

14 nuværende og tidligere Fifa-medarbejdere og ansatte inden for sportsmarketing er desuden anklaget i USA for at have deltaget i bestikkelse. Sagerne skulle gå omtrent 20 år tilbage og handle om rundt regnet 990 millioner kroner.

  Sepp Blatters hoved ser ud til at være ved at eksplodere - med god grund. (Foto: AP) Intl. fodbold Ny anklage: FIFA stjal VM 2010 fra Marokko

10 kommentarer
Vis kommentarer