Fodbold-legende opereret i hjertet

Franz Beckenbauer gennemgik en bypass-operation i weekenden - to dage efter en ransagning af hans hjem

Beckenbauer i selskab med Michel Platini og Issa Hayatou. (Foto: AP)
Beckenbauer i selskab med Michel Platini og Issa Hayatou. (Foto: AP)

Mens de schweiziske myndigheder er ved at undersøge hans rolle i en sag om hvidvaskning af penge i forbindelse med tildelingen af værtsskabet for VM-slutrunden i 2006, har Franz Beckenbauer været indlagt på et hospital i Tyskland.

Den 70-årige fodbold-legende er ifølge den tyske tabloid-avis Bild blevet bypass-opereret i hjertet - en operation der angiveligt skulle have været planlagt et stykke tid.

Der er ikke meldinger om hvordan Beckenbauer har det efter operationen.

Den kommer i kølvandet på nogle hårde dage, uger og måneder for Beckenbauer, og det er ikke mere end fire dage siden, at anklagemyndigheden i Schweiz bekræftede, at man har påbegyndt en undersøgelse af hans og to andre personers rolle i tildelingen af værtsskabet for ti år siden.

Beckenbauer var topchef for arrangementskomitéen ved den lejlighed.

- På vegne af anklagemyndigheden i Schweiz kan jeg bekræfte, at der er en undersøgelse i gang, lød en kortfattet besked fra en talskvinde fra anklagemyndigheden, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Undersøgelsen betød blandt andet en ransagning af hans hjem i Østrig

Franz Beckenbauer er uden sammenligning den mest indflydelsesrige og succesfulde person i tysk fodbolds historie. Som spiller deltog han i tre VM-slutrunder og vandt henholdsvis sølv, bronze og guld, mens han blev den første person til at vinde VM som både spiller og træner, da han førte Vesttyskland til sejr i 1990 i Italien.

Derudover var han anfører på det legendariske Bayern München-mandskab, der vandt Europa Cup'en for Mesterhold - forgængeren til Champions League - tre gange i træk 1974-1976 - og læg dertil europamesterskabet i 1972.

Beckenbauer var frontfigur i Tysklands bud på VM-slutrunden i 2006, hvor man med det yderste af fingerneglene vandt 12-11 over Sydafrika.

Stor tysk glæde, da værtsskabet for VM-slutrunden i 2006 var blevet tildelt Tyskland. Beckenbauer ses med Horst R. Schmidt, Fedor Radman og Wolfgang Niersbach. Schmidt er en af de to øvrige, som anklagemyndigheden undersøger. (Foto: AP)
Stor tysk glæde, da værtsskabet for VM-slutrunden i 2006 var blevet tildelt Tyskland. Beckenbauer ses med Horst R. Schmidt, Fedor Radman og Wolfgang Niersbach. Schmidt er en af de to øvrige, som anklagemyndigheden undersøger. (Foto: AP)
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?