Fodboldspiller beskudt på motorvej: Var det mordforsøg?

- Jeg kunne være død, siger den professionelle fodboldspiller Deniz Naki, der blev beskudt på motorvejen

Deniz Naki er en vildbasse - her planter han flag i forbindelse med St. Paulis oprykning til Bundesligaen. Foto: Astrid Dalum
Deniz Naki er en vildbasse - her planter han flag i forbindelse med St. Paulis oprykning til Bundesligaen. Foto: Astrid Dalum
Følg Fodbold

Han har scoret 12 mål i 21 U-landskampe for Tyskland og spillede på U21-landsholdet med Mats Hummels og Jerome Boateng. Nu er han 28 år og er efter at have spillet i de bedste tyske rækker for St. Pauli og Paderborn rykket til tyrkisk fodbold. Nu rammer den tysk-kurdiske offensive midtbanespiller Deniz Naki så overskrifterne igen.

Denne gang skyldes det, at dog helt anderledes dramatiske omstændigheder.

Naki kørte på på A4-motorvejen i det vestlige Tyskland nær byen Düren, da han blev beskudt og kunne se skuddene komme fra en sort bil i overhalingsbanen.

- Jeg dukkede mig med det samme og rullede til højre. Jeg frygtede for mit liv, siger Naki til den tyske avis Die Welt.

- Nu går det godt, men jeg var helt i chok og havde dødsangst. Nu er jeg ved langsomt at komme til mig selv igen, siger Naki mandag om søndagens episode.

Avisens journalist på sagen har offentliggjort billeder af fodboldspillerens bil efter skyderiet, og det beviser, at der er skader på bilens vinduer og tæt på et hjul. Der blev også fundet en af de kugler, der blev skudt med.

Sådan ser bilen ramt af skud ud:

Deniz Naki i kamp for Paderborn i 2. Bundesliga. Foto: AP
Deniz Naki i kamp for Paderborn i 2. Bundesliga. Foto: AP
 

Fodboldspilleren, der i dag spiller i den tredjebedste række i Tyrkiet, slap uskadt fra den skræmmende episode, som han selv ser som mordforsøg.

- Jeg kunne være død. Og det var ikke meget, der manglede. Jeg har hele tiden vidst, at sådan noget kunne ske. Men at det kunne ske i Tyskland, havde jeg ikke regnet med, siger Naki til Spiegel.

Politiet i Aachen bekræfter, at der er skudt mod en bil på motorvejen, og at man lige nu undersøger sagen.

Naki har usædvanligt for fodboldspillere blandet sig i den offentlige debat, og han regner med, at det er derfor, han er blevet beskudt.

- Jeg tror, at det er en politisk sag det her. Jeg er et mål i Tyrkiet, fordi jeg har fortalt om mine pro-kurdiske meninger, siger Naki.

Det mener den venstreorienterede Hamburg-politiker med tyrkiske rødder Canzu Özdemir også.

- Mordforsøget på Deniz Naki viser tydeligt, at medlemmer af den tyrkiske opposition ikke er sikre i Tyskland. Jeg er bange for, at Erdogans tæskehold vil fortsætte, til alle personer, der protesterer, er stille. Dette trusselsniveau kan ikke fortsætte med at blive undervurderet, skriver hun på Twitter.

Også St. Pauli - en af spillerens tidligere klubber - bakker op.

Naki fik i 2016 12 kampes karantæne og en stor bøde, fordi han offentligt støttede kurdiske PKK i den tyrkisk-kurdiske koflikt.

Fodboldstjernen i utroligt skifte: Nu bliver han prof-bokser

Topspillers karriere truet: Fyrværkeri smadrer hans øje

VM-dommer: Kairos derby slår Old Firm med længder

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind